Armata Romana Fortele Terestre

Tata si fiu, impreuna in aceeasi misiune in teatrul de operatii din Afganistan

Soldat Florin-Cristian Niscoveanu alaturi de Plutornier Adjutant Alexandru Niscoveanu, Batalionul 2 Infanterie Calugareni

Soldat Florin-Cristian Niscoveanu alaturi de Plutornier Adjutant Alexandru Niscoveanu, Batalionul 2 Infanterie Calugareni

Plutonierul adjutant Alexandru Nişcoveanu este la a cincea misiune într-un teatru de operatii, însă “aceasta este o misiune deosebită pentru că sunt împreună cu fiul meu și am o responsabilitate mult mai mare, comparativ cu celelalte. Este o provocare, mai ales că se întâmplă uneori să ieșim împreună în patrulă ori să iasă el singur iar eu sa mă gândesc încontinuu că o să se întoarcă sănătos înapoi în bază. Am fost și în Angola în anul 1995, în Irak în 2005, și în Afganistan de două ori, însă acum sunt aici cu băiatul meu iar asta, pe de o parte, mă alină și, pe de altă parte, mă face sa mă gândesc și mai mult la soția mea care ne așteaptă pe amândoi acasă.

Soldatul Florin-Cristian Nişcoveanu, fiul lui, mândru că are tatăl alături ne-a spus că “sunt pentru prima dată într-un teatru de operatii. Am 27 de ani, exact vârsta pe care o avea tatăl meu când a plecat prima oară în Angola. De doi ani sunt în armata, însă de la 6-7 mergeam cu tata la el la unitate și-mi plăcea enorm uniforma, colectivul și absolut tot ceea ce ține de armată. Acum, când sunt aici, simt  siguranța faptului că tata e aproape de mine. Sfaturile pe care care le primesc de la el mă fac să mă simt mult mai sigur pe mine. Când am plecat de acasă ne-am promis amândoi că ne vom îndeplini obiectivele și că ne vom întoarce sănătoși la mama care ne așteaptă cu sufletul la gură. Fericirea ei va fi de două ori mai mare când ne va strânge în brațe.  De 8 martie nu vom fi lângă ea, însă ea știe că pentru noi e cea mai importantă persoană. Mamă, promit că, toată perioada pe care am s-o petrec aici, am să țin cont de toate sfaturile tale și nu am să te dezamăgesc!

Sunt cuvintele emoționante ale unui tată și ale unui fiu care se află, pentru prima dată, împreună într-un teatru de operații!

Le urăm succes în misiunea la al cărei început sunt!

Autor: Sublocotenent Anca Ciornei

Sursa: Armata României

1 Comment

  • De ce luptam in strainatate? Pt cine?
    Soldatilor le convine , in tara le merge leafa, o gramada de bani pt cei care pleca sa lupte in afara, ce mai boierie!
    Pentru ce avem asa multi generali ? Armata tarii e mica!
    Asa este in armata:daca tata a fost sa fie si fiul.
    Nici in armata nu mai ai loc de ei , ca in politica.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: