Armata Romana

Tariceanu: O natiune isi poate pierde teritoriul, populatia, Armata, dar ramane vie cat Parlamentul lucreaza

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, în şedinţa solemnă, că Parlamentul este “inima şi mintea naţiunii”, afirmând o naţiune îşi poate pierde teritoriul şi populaţia, însă, rămâne “vie” dacă Legislativul funcţionează.

facepalm

facepalm

“Privind înapoi cu un veac, înţelegem mai bine că Parlamentul nu este o instituţie printre altele, o putere alături de ele. Parlamentul este sinteza naţiunii pe care o reprezintă. Este garantul supravieţuirii naţiunii (…)Parlamentul este mintea şi inima naţiunii. (…) Naţiunea există atât timp cât Parlamentul ei lucrează. (…) O naţiune îşi poate pierde teritoriul, populaţia, Capitala şi armata, dar rămâne vie şi trează atâta timp cât continuă să fie întrupată de Parlament”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în şedinţa solemnă, făcând referire acţiunile Parlamentului din anul 1917 şi la mesajul transmis de acesta.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că toate instituţiile statului pot dispărea, însă, cât timp Parlamentul legiferează naţiunea este “neînvinsă”.

“Toate celelalte instituţii şi puteri ale statului pot fi copleşite, ori pot dispărea, dar atâta timp cât Parlamentul deliberează şi legiferează naţiunea rămâne întreagă şi neînvinsă”, a spus Tăriceanu.

Sursa: MEDIAFAX

Stimați telespectatori, vorba Sandei Țăranu, nu ma zic nimic. A zis musiu tot. În rest, națiunea pare că este momentan vie, dar nu și trează. Am dat-o din tulburel în astenie și-o vom da în caniculă, apoi, îndărăt, în tulburel.

Iulian Iamandi

19 Comments

 • Parca textul citat de Tradiceanu vine direct de la scribii Kremlinului via fabrica de troli politici. Imi este maxim de scarba!

  @Bre, nea ala cu multe fuste de neveste, eu zica ca e cazul sa te duci galop-galop catre Beciul Domensc. I-a-l si pe Dragnea Voda cu tine si refaceti dream-teamul cu varanul Voiculescu, ca va duce karma dorul!!!

 • Iulian,ce crezi ca a reprezentatat incendierea Reichstag-ului,apoi steagul invingatorului tot pe acelasi edificiu?

 • Până și I.L. Caragiale ar regreta că nu a avut un asemenea personaj care să-l inspire. Rușine, stimabile!!!

 • E o dezvoltare de tip epigonic (si esuata) a unei chestii (si aia mediocra, gen Gâgă) spusa de unul din membrii camarilei regale care a votat “pentru” (pentru cedare) la unul din Consiliile de coroana fie din iunie, fie din august 1940. Citez din memorie: “ca sa supravietuiasca, o tara are nevoie de trei lucruri: un stat, un rege si o armata. Cedand azi le pastram pentru viitor, pentru a ne putea reface fruntariile”. Neputinta si esec mascate sub pretextul supravietuirii.

 • Urmaresc.. si rar comentez…. dar de data asta nu mă pot abține!! Omul ăsta nu e sănătos la cap…. asta ca să nu folosesc cuvintele care îmi vin acum in cap!! ????????

 • Un citat genial – m-am terminat de ras.

  Aplicand logica lui Tariceanu, daca ai parlament, merge si fara popor si teritoriu… Sunt sigur ca se vor inghesui imediat alte popoare sa adopte acel parlament plin de creiere care a reusit performanta sa isi piarda si poporul si teritoriul… probabil pe popor l-a facut sa fuga din tara, iar cand aceasta ramas goala, nelocuita au venit altii si au preluat teritoriul…

  Dar cand s-a intamplat asta, sa dispara un popor cu tot cu teritoriu? Polonia in timpul razboiului a pierdut teritoriul (nu si poporul) si au ramas cu un guvern in exil (ghinionul lor ca n-au avut si parlamentul in exil).

  Ar fi o premiera sa dispara si poporul si teritoriul si sa ramana parlamentul… Acum inteleg de ce au facut zidurile alea la Casa Poporului, s-au gandit sa ramana ultimii sa stinga lumina.

  De fapt, daca as fi un invadator cred ca as pastra parlamentul intact, cu Tariceanu cu tot, ca muzeu viu, o reamintire vie pentru cei ramasi sub ocupatie de cum au ajuns in acea situatie…

 • Asta e de pus la insectar frate…cred ca este de la prea multa viagra , nu se mai iriga creieru in schimb se iriga altceva mai mult . Probabil gandirea si logica lui tariceanu s-a mutat acolo .
  Ar fi de ras daca acest personaj nu ar actiona de parca ar vrea sa se intample asta . Brat la brat cu ayatollahu dragnea .

 • A mai scapat o perla din asta pe la RTV , citez “militari cu militari, civilii cu civilii, nu e sarcina militarilor sa discute despre înzestrarea armatei “

 • Natia romana isi merita conducatorii; nimicul asta ar trebui spanzurat (ca tradator), glontul in teasta ar fi o onoare pt. el ! Vai de Romania si vai de Armata Ei !

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: