Aproximativ... tancul Armata T-14

Aproximativ… tancul Armata T-14

Experţi în psy-ops – cum îi ştim – ruşii ne joacă pe degete cu variaţiuni de “maskirovka”. Acum, o dată în plus, aruncă o fărâmă de informaţie despre tancul de nouă generaţie Armata/T-14, doar pentru a întreţine vii temerile hărţii.

“There has been no state testing yet, it is scheduled to begin in 2016” – a declarat Oleg Bochkaryov postului de radio Ekho Moskvy.

Da, se apropie momentul mult trâmbiţat. Pe 9 Mai toată lumea are să se ude cu apă la vederea tancurilor Armata/T-14 defilând la parada care comemorează 70 de ani de la Ziua Victoriei… şi nu trebuia să uităm, dimpotrivă senzaţiile trebuiesc întreţinute cu ceva.

După atâta psy-ops, am ajuns doar să fiu curios faţă de modul în care va fi făcută intrarea în scenă a tancului de nouă generaţie: oare cât de sovietică va fi treaba?

“Receiving information [from the army tests], we will be preparing for state tests, which will last until the end of 2016” – a adăugat oficialul militar rus.

Vax albina. Era logic că dacă Armata/T-14 ar fi trecut deja testele de stat, măreaţa ctitorie ar fi fost împrăştiată de salariaţii ruşi din toată lumea, iar în bătătura noastră fix de către Valentin Vasilescu – un mare patriot. Rus.

Dincolo de psy-opsoreala rusă, din filele de poveste ştim în prezent că familia Armata este proiectată ca platformă de luptă universală care poate fi utilizată ca bază pentru  o varietate de vehicule de luptă, incluzând tancul T-14, vehicul de sprijin cu foc, dragor, aruncător greu de flăcări şi vehicul purtător pentru poduri de asalt.

Despre tancul T-14 s-a spus şi repetat că va dispune de un tun telecomandat cu încărcare automată, iar echipajul va fi amplasat într-un compartiment de luptă separat, din materiale compozite, iar tancul va fi protejat de un blindaj multistrat.

Imaginea care mobilează această scriere este realizată pe calculator de către graficienii Artem Trigubchak şi Mikhail Rozanov, care în urma cercetărilor efectuate de expertul militar independent Alexey Hlopotov, au încercat să prezinte aspectul posibil al tancului T-14.

Sursa: Army Recognition

Sunt conştient că prezentarea noilor blindate ruseşti nu va perturba producţia de ţuică din corcoduşe a consătenilor mei, dar sper să aducă schimbări în Armata României.

Astfel, sper:

– să renunţăm la AG-9 înaintea Albaniei;

– să introducem pe lângă AG-7 un lansator portabil ieftin, dar mai proaspăt şi puternic;

– să utilizăm la exerciţii mult mai des sistemele Fagot şi Spike;

– să înlocuim Pumele SOCAT – ce pot fi doborâte ca la revoluţie, chiar şi cu un pm – cu elicoptere de atac;

…..

– să dispunem de trei submarine, aşa cum se spune în dialogul Ion Petrescu – generalul Grumaz, înspre care mă împinge colegul Victor să scriu ceva şi încă îl refuz.

 

– Iulian Iamandi –