Tancuri Terestre

T-64BV la competitia Strong Europe

Tancuri T-64BV si Leclerc in poligonul Grafenwoehr

Saptamana trecuta un pluton de 3 tancuri T-64BV apartinand Brigazii 14 Mecanizata a Armatei Ucrainei au ajuns in Germania, la poligonul Grafenwoehr.

Plutonul de T-64BV participa in perioada 7-12 Mai la competitia Strong Europe Tank Challenge 2017, alaturi de alte blindate din tari membre NATO: Leopard 2A6 (Germania), Leopard 2A5 (Polonia), Leopard 2A4 (Austria), Leclerc (Franta) si M1A2 Abrams (Statele Unite).

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii, Brigada 14 Mecanizata a castigat anul trecut competitia nationala de tancuri, organizata in Ucraina.

Inainte de disclocarea in Germania, tancurile T-64BV au fost trecute printr-un proces de modernizare la uzina din Harkov. Astfel, un lot de T-64 BV au fost modificate, primind sisteme de termoviziune, de navigatie si comunicatii.

Companiile Trimen-Ukraina si UaRpa, ca parte a Ukroboronprom, au furnizat sistemele de termoviziune pentru cei trei membri ai echipajului (comandant, tragator si conductor). Integrarea acestora nu presupune reproiectarea carcasei si a turelei tancului, racordarea la sistemul electric fiind facila, putand functiona in orice conditii, chiar si in situatii in care potentiala tinta utilizeaza contramasurti IR. Sistemele de termoviziune ale comandantului si tunarului sunt integrate in sistemul de conducere a focului si asigura descoperirea, angajarea si distrugerea tintelor la distante de 1.5 km.

Sistemul de navigatie, produs de Orizont-Navigatsia, de asemenea parte a Ukroboronprom, are la baza un receptor GPS, permite furnizarea informatiilor digitale despre pozitia vehiculului catre esaloanele superioare incepand de la nivel pluton. Informatiile secretizate sunt transmise prin intermediul unei noi statii radio Lybid-2K, rezistenta la bruiaj,  produsa de Dolia&C0. Sistemul de comunicatii are o bataie de 70km.

Marius Constantin

 

 

 

5 Comments

 • Lasa ca nu-ti asa de roz nici la ei. Citeam un articol in presa muricana ca la un moment dat un lot de tancuri “modernizate” trebuia preluat de comandantul unei unitati. Presa, fanfara militara, politicieni ceva oaspeti straini. Lotul trebuia sa plece in Donbass. Cel care preda lotul era chiar comandantul suprem presedintele Ucrainei care a tinut un discurs plin de mandrie in care a aratat ce a facut pentru modernizate. In schimb cel insarcinat cu primirea de fata cu presa si multimea a refuzat sa primeasca lotul datorita prostei calitati. Baronul-oligarh al Ucrainei a devenit livid si nu a fost capabil sa vorbeasca.

  • Daca intr-adevar asa s-a intamplat cu acel comandant – bravo lui! Inseamna ca au pastrat onoarea militara si nu se inclina la orice politician care este intr-o functie vremelnica in fruntea tarii. Am avea si noi nevoie de macar o mana de generali de acest fel care sa spuna clar de ce are nevoie Armata Romana ca sa poata para tara de orice agresiune externa.

  • @Octavian
   Nu stiu ce inseamna “muricana”.
   Chestiunea refuzului ostentativ de a prelua tancurile in fata comandantului suprem are cel putin trei explicatii:
   -fake news
   -cel care a refuzat preluarea nu putea sa impiedice receptia armamentului defect decat printr-un refuz public
   -lovitura de propaganda.
   Scuteste-ma de expresii precum “baronul oligarh”, aici nu esti pe Sputnik, este un portal de tehnica militara.

 • Si noi cu TR-ul participam.Vine toata lumea cu ce are.Inclusiv frantujii cu Leclerc,macaronarii cu Ariete,iancheii cu Abrams,slovenii cu M84 iar restul europenilor cu mate nemtesti.Macar pe italieni sa-i luam 🙂

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: