Tancuri Terestre

T-14 Armata: tun de 152 mm

tanc t-14 armata pz2

Mai multe vehicule blindate T-14 Armata au putut fi vazute defiland in Piata Rosie cu ocazia aniversarii a 70 de ani de la Victoria in Europa, pe 9 mai.

Tancurile, cu echipaj de 3 oameni, dispus in cutia blindata, sunt inarmate cu tunuri de 125 mm si mitraliere de 7.62 mm. Deocamdata…

Dimitri Rogozin, vicepremierul rus, a declarat joi pentru Izvestia ca pe noul tanc rusesc ar putea fi instalat un tun de 152mm: “Avem un tun capabil sa lanseze un proiectil ce poate perfora o placa de otel de un metru, pe care il vom instala pe Armata”.

Instalarea noului tun va creste si mai mult greutatea T-14, deoacamdata neexistand nici un ARV capabil sa recupereze tancul cu o greutate estimata de peste 60 tone.

Via:
Ria Novosti

– Marius Constantin –

22 Comments

 • 152 mm pe un tanc e o prostie, devine o magaoaie mare si grea, parca au uitat cu ce au castigat razboiul. Plus ca nu vad de ce s-ar impune un calibru asa mare cu munitia inteligenta din ziua de azi.
  Ne-o mai dat ceva de rumegat

  • Rusia s-ar putea sa devina un colos cu picioarele din lut dupa 2020 printr-o cursa a inarmarii URSS-like, sa isi schimbe doctrina si eficienta, sau sa fie maskirovka si prin asta reclama cu beneficii in exporturile de armament.

  • si pe Leo2 au incercat cu tun de 140
   aici e o poza
   http://img144.imagevenue.com/img.php?image=13657_pz87_140_122_51lo.jpeg#
   Pana la urma au ramas tot la 120 dar cu 55 de calibre si au dezvoltat pentru el sabotii D53 si D63

   La leo a contat si faptul ca noul tun de 55 de calibre se putea monta in locul celui vechi si faceai retrofit la tancurile existente
   Si nefericirea incarcatorilor, lovitura era de 1.6 ori mai grea

   Dar la un tanc mare, cu turela inca nedefinitivata, incarcator automat si ce se mai lauda ei ca o sa aiba t14, nu e neaparat o idee rea un tun mare
   Depinde peste cine dai, daca vrei sa tragi dupa un leo2 sau challenger2, si daca nu ai chiar cele mai de soi lovituri, atunci macar pune ceva mare acolo pe turela

 • Tancul va ramane cu tun de 125,dar in ww2 au avut si ISU-152- tun de asalt,asa ca se explica optiunea.Stiu ca este in lucru si sistemul AA Pantsir pe sasiu de Armata.

  • Ai auzit de Hans Kammler- responsabil cu armele secrete germane.?Isi trezea subordonatii cu o rafala de PM.

  • Da, dar cel mai probabil optiunea inca exista si probabil se afla in teste. Daca ar fi avut deja o baza solida, cel mai probabil ar fi etalat cateva prototipuri si ar fi gogonat propaganda mai mult decat de obicei.

   Asa, raman niste variante: vor sa credem ca e si mai de rau, prototipurile nu sunt de scos in lume, ori pastreaza un as in maneca.

   Uau, ce neutru pot sa fiu azi. 🙂

 • Bine să fie duși cu pluta pe Volga… ce să facă cu tunoiul, cât timp senzorii și comunicațiile sunt limite mai aspre decât calibrul sculei. De asemenea, hai să vedem câte scot și câte Armata ia armata, apoi putem comenta detaliat.

  • Stai chill si nemtii au testat 140 mm pe tanc si inca nu l-au pus pe Leopard 2-uri fiindca nu merita in contextul actualeli generatii de blindaj.
   Sincer care ca de la o distanta de angajare de 1500-1800 de metri cam orice tanc de genul Leclerc/ T 90 MS/ Leopard 2 A4 in sus / Abrams / Merkava 4 este penetrabil de actualele tunuri de 120/125 mm si este doar o chestiune de tactici de cine are protectie aeriana mai buna, si cine a tras pe bune mai mult in poligon si stie sa manevreze mai bine.
   Astea fiind zise NATO inca 10 ani de aci inclo o sa aiba superioritate tehnica si numerica in fata amenintarilor din est.
   Singura mea grija este sa nu considere generalii americani Romania, Polonia si statele baltice un fel de zona tampon neglijabila din punct de vedere al pierderilor teritoriale.

   • Generalii americani vor considera Romania si Polonia doar ca zone unde se va duce razboiul, in toate formele sale.NATO nu isi permite sa piarda aceste tari deoarece vor sa tina la cat mai mare distanta Rusia de tarile occidentale.

 • Rusii vad ca au schimbat tactica, de la “cantitatea este o calitate in sine”, la “mai putine, bine protejar, lente cu tun de artilierie”. Daca ne uitam si noile vehicule de transport trupe, senilate etc… vedem ca par foarte bine protejate.

 • calibrul mai mare util ptr atgm-uri “mai sanatoase”
  scriau de intentiile rusilor de a pune cal 156 si nemtii 140 de prin 90 tocmai ptr avanatajul de a folosi atgm-uri
  nu cred sa fie luat tunul obuzier de 152 si montat pe o carcasa de mli
  sau cine stie …mai lipseste un sortiment din magazin ,la ceva …mai baga o stire cu armata ..exact ca ceausescu la “apogeu”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: