Geopolitica

Summit, NATO, 2012, scut… bla-bla

Obama si Rasmussen, NATO Summit - Chicago 2012

Liderii NATO au lansat prima fază a scutului anti-rachetă pentru Europa, riscând supărarea Rusiei care a ameninţat că va desfăşura rachete la graniţa cu statele europene.

Un oficial al NATO a declarat către AFP că preşedintele Obama şi lătrăii săi, pardon de expresie, au decis la summitul de la Chicago să trimită o navă americană de resboiu înarmată cu rachete-interceptoare în Marea Mediterană şi integrarea unui radar din Turcia cu comandamentul NATO aflat în Germania.

Alianţa insistă cum că scutul nu este îndreptat împotriva Rusiei, ci are ca scop distrugerea rachetelor care pot fi lansate din Iran & co., dar Moscova se teme că scuturarea asta are să-i scadă punctajul la impresia artistică, faza pe rachete sol-sol.

Bre, asta-i ştire de acum? Că placa e aceeaşi de luni de zile… de ce ne pierdem timpul cu summitu’ lu’ Al Capone peşte?

Vax.

În timp ce pendulam între a scrie mai departe la ştire şi a îmi aduce aminte cum o chema pe tipa a cărei fotografie a lipit-o Sweeper la finalul unuia dintre articolele sale, iaca la televizor se întâmplă două chestii:

1 – prind finalul unei ştiri cu militari americani care au vizitat Călăraşiul… wtf? şi nu am onlai’ nici un jurnalist din Călăraşi, deci dacă mă luminează cineva… multumiri anticipate;

2 – preşedintele românesc a anunţat că România este parţial sub scut. MinuLat.

Despre Smart Defence, prefer doar să râd în continuare.

4 Comments

 • Stai bre pentru Romania ce relevanta are Smart Defense asa.

  SAC adica alea 3 C-17 din Ungaria,scapam mai ieftin nu mai trebuie sa ne luam inca 5 C-130.

  AGS,aici este cam scump,daca proiectul ala costa 3,5 mld $,in 15 tari asta inseamna cam 100-300 milioane zgomotei..oare nu era mai bine sa luam de banii astia ceva IAI Eitan sau transformam fostul B-707 prezidential intr-un AWACS,prin dotarea cu sistemul Phalcon de ex,cam atat costa?Da nu aveam calitatile sistemului astuia care include sateliti,radare zburatoare,GlobalHawk etc.

  Alea 18 E-3 Sentry ale NATO,da aici este o afacere rezonabila.

  Scutul anti-racheta,Deveselu&co,noroc ca nu dam bani si primim ceva garantii de securitate,deci sa fie primit :))

  Si achizitiile comune,afacerea F-16 cumparate la comun,poate ca este rezonabila.

  Poate si alte chestii,blindate,tancuri,elicoptere etc.

  • Poate reusim sa pasam proiectul de constructie a navei logistice din carca strict a Marinei Romane si in aia a fratilor bulgari,maghiari(se dau pe Balaton),sloveni,croati etc sa puna si aia nu numai noi.

 • Pai se tot organizeaza summituri din astea pentru ca membrii NATO trebuie sa mai vine si cu bani, banii urmand sa ajunga la companiile americane .
  Si intretinerea scutului costa, nu numai instalarea lui /

 • Pe blonda o cheama Mandy Dee, si se pare ca pe prototiptilu’ asta imi croiesc muierile. cine stie, cunoaste. :p

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: