Marină

Submarin pus pe foc

Un submarin Delta-IV, tras la cheu

Ca tot ne faceam griji ca pe la fratii de la rasarit nu se mai intampla nimic, iata o stire calda… Incendiara chiar.

Ieri, la un santier naval din Nordul Rusiei un incendiu a izbucnit in jurul submarinului nuclear K-84 Yekaterinburg. Cauzele incendiului sunt, mai mult ca sigur, datorate nerespectarii normelor PSI. In timpul unor lucrari de intretinere la coca navei, executate intr-un doc plutitor, schelaria de lemn din jurul submarinului clasa Delta-IV a luat foc. Focul s-a extins si a afectat in mica masura carcasa exterioara a navei.

“There is no possibility of fire burning through the hull and no threat to on-board equipment,” a declarat purtarorul de cuvant al Flotei Nordului, Capitanul rang 1 Vadim Serga.

Reprezentantul local al Ministerului pentru Situatii de Urgenta a declarat ca nu exista victime si nici riscul unor pierderi de radiatii.

Yekaterinburg-ul este unul dintre cele 7 submarine nucleare din clasa Delta-IV, toate activand in cadrul Flotei Nordului. Delta-IV urmeaza sa ramana calul de bataie al componentei navale a Triadei Nucleare rusesti pentru urmatorii 10 ani. Transporta 16 rachete R-29RMU Sineva ( fiecare cu cate 10 focoase).

Sursa:
RIA

6 Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: