Aviaţie

Su-57 pentru prima data in static display la MAKS

Su-57, vânătorul multirol de generația a V-a, va fi prezentat în zbor dar și în static display la MAKS-2019 pentru prima dată, anunță RIA Novosti citând un comunicat de presă al United Aircraft Corporation.

Suhoi T-50

Suhoi T-50

În premieră mondială, la MAKS-2011 a fost prezentat prototipul T-50 al avionului Suhoi Su-57.

Doi ani mai târziu, la MAKS-2013, a avut loc prezentarea cu zbor acrobatic a unei formații de trei avioane din acest tip.

United Aircraft Corporation (UAC) va prezenta la MAKS-2019 avioane cum ar fi Su-35, Su-30SM, MiG-35, precum și avioane de antrenament, avioane civile și avioane cu destinație specială, în static display și în zbor.

Iulian Iamandi

16 Comments

  • Pai VVS a comandat deja 76 de bucati, deci e cam gata.
   Toate proiectele de generatia 6 americane si chinezesti sunt preconizate sa zboare undeva prin 2030 adica in 10 ani de acum, deci mai este timp.
   Adevarat ca americanii au stealth de 35 de ani dar au reusit si restul sa recupereze din decalaj, mai ales chinezii. Mai ales ca dupa F22 americanii au luat o pauza considerand ca nu are sens sa mai bage bani in ceva care oricum nu va avea concurenta timp de 15-20 de ani. Iar stealth-ul nu e tot ce conteaza, mai ales cand e vorba de apararea unui teritoriu si nu de dat jos guverne ici-colo prin tari bananiere…

   • Proiectele de gen 6 or fi ele gata prin 2030 dar nici F-22, nici F-35, nici Su-47 nu-s de generatia aia. Adica irelevant daca mai e timp sau nu sau orice…
    Americanii au stealth de mai mult de 40 de ani (Have Blue), iar daca compari Su-47 cu F-35 care sunt din generatii echivalente (5-) atunci vei vedea ca americanii au fabricat deja peste 400 de aparate iar rusii abia incep productia de serie.

    • Su-57. Su-47 era altul, ii zicea Berkut. Da, americanii au fabricat multe, au avans tehnologic si si de cantitate, dar vorbim de doua doctrine de aparare complet diferite. N-ai ce sa faci cu F35 daca vrei sa te duci peste rusi. Sunt radare care sa le detecteze prezenta de la distanta mare si desi nu ai solutii de tragere pentru ele de la distante mari, odata puse fata in fata cu vanatori grei gen SU35, nu prea cred ca F35 au sanse.
     Poti sa trimiti F35, poti sa dai jos cu ele sa zicem 1-2 Miguri dar cand raman fara munitii o mierlesc garantat. Asta daca trec de AA.

     F35 e pentru atacat tari gen Irak, Afganistan, Yugoslavia, etc. Ma indoiesc de faptul ca F35 ar iesi nesifonat si ara pierderi serioase din tari gen Iran, sau chiar Venezuela. Rusia e out of league pentru ca au aparare antiaeriana stratificata. Uita-te cat gat a facut de exemplu Israelul cand s-au trezit cu S400 la granita.
     Si S400 e doar o piesa.

     • Am mai auzit argumentele astea. Nimic nou. Mai schimbați și voi placa. Un su 35 nici măcar nu are șanse sa se apropie de un f 35 ptr dog fight. Chestie de rachete și radar. Apoi ce se fac chiloțeii de ivani dacă f35 sunt însoțite de raptori? Asta dacă nu vor sa le spargă americanii capul de tot și trimit f 15. Modernizate la standard x. Nu s-a născut ivanul sa facă față la așa viol.

      • Lasand la o parte copilarii gen “schimbați și VOI placa”, as dori sa te intreb de ce SUA nu au atacat deja Venezuela daca F35 + F22 sau chiar F15 sterge pe jos asa de grav cu S300 VM si SU 30 macar? Nu vorbim de S400, SU57 sau alte oratanii.

       SU35 nu are sanse sa se apropie de un F35? Pai hai sa iti dau o tema de gandire: Ce face un F35 dupa ce isi epuizeaza cele maxim 4 AMRAAM-uri din internal weapon bay? Pentru ca statisticile din luptele BVR spun ca daca din 4 AMRAAM-uri trase BVR de la distante de la care sa nu te vada radarul de SU, dai jos macar 1-2 oponenti, esti super norocos.

       Ok, F35 insotite de raptori. Cati raptori exista operationali in momentul de fata si gata de zbor? Cat armament in internal weapon bays pot cara alea si care e raza lor operationala fara rezervoare externe de combustibil care le-ar face sa straluceasca pe radar?

       Sunt doar intrebari retorice, nu e nevoie sa raspunzi, dar sunt motive foarte bune pentru care SUA nu a atacat deja tari gen Iran, Venezuela si nu au castigat nici macar in Siria de cand si-au bagat rusii coada si le-au vandut niste AA mai de doamne-ajuta. Si motivele alea nu includ mila sau compasiunea ci doar faptul ca le-a dat cu minus cand au calculat ce ar putea iesi.

       • Mai @unu,eu cred ca stati in fata calculatorului cate trei postaci + (adica “plus”) un caine……si nici asa nu aveti 12 clase (asta in Romania inseamna educatie decenta) si o limba straina.
        Tu ai inteles ceva din argumentele pe care le-ai postat ?

   • Generatia 6 nu va deveni cu adevarat operationala mai repede de anul 2035.Si asta in cel mai optimist scenariu.Anul 2040 ar fi un an rezonabil pentru generatia 6.

 • comanda aia e un statement propagandist politic, ca sa ascunda intarzierile programului. dealtfel 76 de bucati este suma epigonala, succesiv micsoratei si bombastic bolsevisticei sume de vreo 200 de bucati cu care se dadeau mari pe la inceputul anilor 2000. ivanii sunt mincinosi si parosi pe cerul gurii.

  • Pai ei zic ca prima bucata se livreaza deja anul asta (adica in urmatoarele 5-6 luni). Normal ca e statement propagandistic politic, ca daca VVS nu cumpara cum sa cumpere altii? Dar orice tara face propaganda, mai ales cand e vorba de proiecte de anvergura asta.
   De fabricat or sa se fabrice, contractul e semnat. Daca termina si motoarele noi or sa comande si ami multe si or sa si exporte probabil.

   • unde sa exporte taica in india ,turcia indienii creca sufla si in iaurt in materie de tehnica ruseasca, turcii daca il dau jos pe erdogan schimba macazu ,si o bucata produsa cand inamicu de clasa deja are poate 400 de buc produse ,deja e doar propaganda

 • Am mai auzit argumentele astea. Nimic nou. Mai schimbați și voi placa. Un su 35 nici măcar nu are șanse sa se apropie de un f 35 ptr dog fight. Chestie de rachete și radar. Apoi ce se fac chiloțeii de ivani dacă f35 sunt însoțite de raptori? Asta dacă nu vor sa le spargă americanii capul de tot și trimit f 15. Modernizate la standard x. Nu s-a născut ivanul sa facă față la așa viol.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: