Diverse

Stiri cu rusi: Tu-22M3 trece la M3M iar politia americana cumpara Saiga 12

Tu-22M_Backfire-03

Tu-22M

30 de pasaroi Tu-22M3 vor trece la standarul M3M pana in 2020, adica vor fi modernizate sistemele avionice, echipamentele electronice si senzorii. Cine vine cu stirile astea de fapt si de ce? Tu-22M3 Backfire C, dupa codificarea NATO este un bombardier super-sonic care de obicei patruleaza pentru a speria vecinii, cam la fel ca si Ursul, dar mai frumos, mai nou, si mai rapid. Cu o raza de actiune de aproape 7000 de km si o incarcatura de 24 de tone de pocnitori, poate cara  bombe conventionale, nucleare si rachete de croaziera cu focoase conventionale sau nucleare. Rusii au cam 141 de astfel de aparate, in diferite configuratii si standarde de modernizare.

Teoretic, ar urma sa fie inlocuit de catre PAK DA (a nu se confunda cu generatia 5 PAK FA) care momentan e in desen tehnic la Biroul Tupolev.

Saiga 12K cu luneta Cobra

Saiga 12K cu luneta Cobra

Fabricantul din Izhmash de AK-47 vinde si pe piata americana din plin si nu doar arme pentru pasionati ci si pentru dotarea standard a politiei yankeilor, in discutie fiind modelul semiautomat Saiga-12. Haraso.

Sursa: en.rian.ru, poze si informatii

10 Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: