Geopolitica

Solutia de la Geneva pentru Siria: azil politic in Rusia pentru al-Assad

Preşedintele Siriei Bashar al-Assad

Ţările din Occident încearcă să convingă Rusia să-l invite pe preşedintele sirian Bashar al-Assad pentru a-i acorda azil politic, însă Moscova se opune acesuit plan, anunţă cotidianul Kommersant citând surse diplomatice.

“Western countries, first of all the United States, are actively trying to convince Moscow that it should grant the Syrian leader political asylum,”

“[But] we have not had any such plans,”

În urmă cu câteva luni, mai exact în Martie, ministrul Afacerilor Externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova nu i-a oferit azil politic lui al-Assad.

În cadrul conferinţei de la Geneva de zilele trecute la care au participat miniştrii de externe ai “grupului de acţiune” care include puterile Occidentale, Rusia şi China, au sprijinit crearea unui guvenr de tranziţie cu puteri executive depline în Siria, la propunerea ONU şi a Ligii Arabe.

Puterile Occidentale, inclusiv Statele Unite ale Americii, afirmă acum că înţelegerea de la Geneva a clarificat faptul că Assad trebuie să plece.

Sursa: RIA Novosti

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu

Forumul Resboiu

Pagina de gardă a portalului

Ramura dedicată Armatei Române

Ramura dedicată spaţiului

Ramura dedicată dronelor

 

3 Comments

 • Din varii motive,tarile vestice au fost in razboi cu:
  -Serbia-Milosevici a murit de inima,prizonier la Haga(ca a murit de moarte buna sau nu,nu conteaza)
  -Irak-Saddam a fost spanzurat
  -Libia-”poporul” la killerit pe Muammar
  -diversi freangii prin Africa,ori la parnaie,ori poporul opresat a facut dreptate

  Din varii motive,Assad este pana acum o exceptie iar aliatii nostrii de nadejde,stalpul si orientarea politicii noastre externe nu se inghesuie sa-i ia glanda.In schimb se roaga de rusi sa-si ia jucariile si sa plece acasa.

  Niggerul ala din Casa Alba e praf pulbere fina.Ori te bagi la razboi si atunci te doare-n dos de rusi,ori nu vrei sa te bagi peste rusi&iranieni si atunci o lasi moale cu dictatura,human rights si ce alte clisee mai debiteaza ei cand e sezonul de cafteala.Da’ sa te faci de cacao de 2 ori…

  • Se pot face de mai multe ori de cacao. Exista variante destule: capturarea unor operatori CIA sau SOF americani ori NATO, doborarea (sau si mai rau, prabusirea) unei drone SUA sau NATO, doborararea unor avioane cu caracteristici superioare sau a unora ultra-super gen F-22 sau F-35 cu prastii rusesti.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: