Fortele Aeriene

Sniper ATP pentru Fortele Aeriene Romane

Sniper ATP

Sniper ATP

Fortele Aeriene Romane, respectiv cele Tailandeze au devenit al 18-lea-respectiv al 19-lea client pentru Sniper Advanced Targeting Pod (ATP), fabricate de Lockheed Martin.

Anuntul a fost facut ieri de catre Rich Lovette, director de al programului international Sniper ATP in cadrul  Lockheed Martin Missiles and Fire Control. Lovette a declarant:”Sniper ATP va furniza RoAF si RTAF capabilitati de desemnare a tintei cu precizie, de a localiza tintele folosind imagistica de inalta rezolutie. Performantele deja demonstrate si costurile pe durata de viata reduse sunt factori cheie de diferentiere intre aceste forte aeriene si alti aliati externi.”

Sniper ATP asigura imagistica de inalta definitie pentru detectia-achizitia tintelor sau pentru misiuni ISR. Containerul electro-optic asigura detectia, identificarea si urmarirea automata a tintelor de mici dimensiuni fixe sau in miscare si desemnarea lor pentru angajarea cu munitie inteligenta ghidata laser sau GPS.

Echipamentele vor fi integrate pe aeronave aflate deja in inventarul celor doua forte aeriene, primele livrari incepand din prima jumatate a acestui an.

Via:

Lockheed Martin

– Marius Constantin –

 

9 Comments

  • Cate ? Ca de bun e bun rau de tot 🙂 Sa nu aud mai putin de 6 bucati ca turbez :))) Ce bun ar fi si pentru Lancer-e. E low-drag si ar merge de minune. Nu stiu daca permite magistrala si MMRC-ul dar in rest cred ca e compatibil. In fine… Pana una alta sa puna mana sa mai ceara niste AMRAAM-uri si Maverick-uri ca la capitolul ala stam prost rau de tot !

  • Exactly how many Sniper pods are being procured has not been revealed, either for Romania or Thailand. Software-specific development and integration for both customers will be completed at LMMFC’s Orlando, Florida, facility.

    The Romanian Air Force F-16 fleet has yet to be delivered as the aircraft are being procured from Portugal, where nine F-16A and three F-16B aircraft are currently being upgraded to MLU M5.2 standard by OGMA. It is expected that Sniper integration will be conducted there, ahead of delivery to Romania in 2016.

    Asta zice Jane’s

  • Intrebare: Thailanda doreste integrarea de Sniper ATP si pe Gripen sau numai pe F-16? E o discutie aici lasata in coada de peste: Saab a fost abordată de LM pentru integrarea de Sniper / Puma pe Gripen. In prezent Gripen foloseste doar Litening gen 3 nu gen 4+ ceea ce un dezavantaj.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: