Marină

SMX 26 prezentat la Euronaval 2012

SMX-26

Euronaval 2012 s-a lasat cu prezentarea de catre DCNS a unui nou concept de ambarcatiune, SMX 26, un submarin de mici dimensiuni proiectat pentru operatiuni in ape foarte putin adanci din apropierea litoralului, acolo unde submarinele conventionale nu pot actiona.

SMX 26 poate ramane pe fundul apei pentru perioade lungi de timp, monitorizand continuu vecinatatile inainte de a trece la atac.

Forma sa ii asigura o navigare sigura si precisa in ape putin adanci, putand opera chiar si in zone cu mai putin de 15 metri adancime. Sitemul de propulsie cu doua elice si thrustere retractabile pentru orientarea in azimut, asigura SMX 26 o manevrabilitate foarte buna si abilitatea de a mentine o pozitie stabila in apropierea suprafetei sau a fundului apei.

Este de asemenea de notat capacitatea SMX 26 de a executa misiuni lungi de supraveghere. Este capabil sa atinga foarte repede fundul apei udnde poate sa foloseaca trenul de rulare retractabil. Poate asigura dislocarea in orice zona a pana la 6 scafandri de lupta. Sistemul de armament cuprinde un tun de 20mm si un container cu rachete antiaeriene pentru autoaparare. Armamentul ofenziv consta in doua torpile grele si opt torpile usoare.

Text si foto via navyrecognition

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;

6 Comments

 • Ok lasand gluma la o parte care ar fi dimensiunile submarinului astuia, in clip gagica a incurcat lungimea cu grosimea, spunand ca va avea 40 m lungime si 80 m inaltime(clasa Taifun ar fi o pitica), toate astea la un deplasament de 1.000 tone, deci ar fi de categoria lui Andrasta, destul de potrivit pentru noi avand in vedere ca va fi un proiect cu bataie foarte lunga(deci avem timp cacalau sa ne gandim), dar sa nu ne facem griji, daca or sa fie bani or sa se dea pe un cuirasat-doua de 10.000 tone si un Mistral, si daca o sa se puna vreodata problema sa avem submarine atunci in mod sigur o sa ne uitam dupa ceva cu propulsie nucleara :))))

 • Ok, nu am inteles ce natie produce acest submarin.
  Nu inteleg de ce nu apar hublourile la submarine, mai ales astea de mica adancime.
  chestia aia cu rotilema dat gata, pai daca se aseaza pe o zona stancoasa denivelata, plus ca nu stii cu ce viteza te indrepti spre fund, apar niste zgomote la nivel cu solul, nu?
  Submarinul e frumos, dar cred ca e neinteresant pentru armata.
  Marimea conteaza pentru USA-RUSIA, in felul asta se pot intimida, daca vii cu troscoleta asta …
  Cred ca poate fi folosita si civil, intri cu el in apa de pe o autostrada, sau direct de pe un pod, gen agigea si hop in mare din dunare.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: