Geopolitica

Slavic Brotherhood 2021

Segmentul activ al exercițiului Slavic Brotherhood 2021, care implică trupe aparținând Rusiei, Belarusului și Serbiei, se va desfășura în apropiere de orașul rusesc Novorossiysk în perioada 16-18 Iunie.

Slavic Brotherhood 2020

Slavic Brotherhood 2020

“The ceremonial opening and the active phase of the drills will take place at the Rayevsky practice range near Novorossiysk on June 16-18 this year. The servicemen from the Russian Federation, the Republic of Belarus, and the Republic of Serbia will hold unit cohesion training for subsequently practicing joint operations as part of a multinational tactical group.”

A informat ministrul rus al Apărării.

Planurile exercițiului Slavic Brotherhood 2021 cuprind participarea a 100 de operatori sârbi din Brigada de Forțe Speciale, 350 de operatori  bieloruși de forțe speciale din Vitebsk Guards (Airborne) și peste 500 de militari și 60 de vehicule din Regimentul de Asalt Aerian Guards Kuban Cossacks, din cadrul marii unități de asalt aerian specializat în zone montane Novorossiys Guards.

Slavic Brotherhood este un exercițiu anual care se desfășoară începând cu anul 2015.

Anul trecut, exercițiul a avut loc în luna Septembrie în poligonul Brestsky din Belarus.

Iulian Iamandi

1 Comment

  • Cred ca daca orientarea pro-rusa a Serbiei va continua, va trebui sa privim statul vecin, in ciuda unei istorii relativ pasnice pe care am avut-o cu ei, drept potential inamic sau cel putin un cap de pod al Rusiei in mijlocul Balcanilor. Cat despre Belarus, dupa sanctiunile UE de acum cateva saptamani, cred ca Lukansenko a fost impins in bratele Rusiei. Nu prea il mai vad acum sa aiba multe optiuni de iesire din situatia data.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: