Marină

Sistemul Sea Ceptor al MBDA va echipa navele Canadian Surface Combatant (CSC)

MBDA a primit un contract din partea Lockheed Martin Canada pentru echiparea noilor nave Canadian Surface Combatant (CSC) ale Marinei Regale Canadiene cu sistemul de apărare antiaeriană Sea Ceptor.

CSC Sea Ceptor

CSC Sea Ceptor

Folosind Common Anti-air Modular Missile (CAMM), Sea Ceptor  își va asuma rolul sistemului de apărare Close-In Air Defence (CIADS) la bordul noilor fregate CSC.

Sea Ceptor oferă performanțe excepționale de apărare, cu un timp de răspuns rapid și o rată ridicată de foc pentru a anihila simultan mai multe amenințări. Tehnologia Soft Vertical Launch (SVL) de ultimă generație permite o acoperire completă de 360°, cu o performanță pe distanțe mici întâlnită de obicei în cazul lansatoarelor antrenabile. Sistemul Sea Ceptor va fi integrat cu Combat Management System 330 (CMS 330) al Lockheed Martin Canada, fiind parte a unei capabilități stratificate de apărare aeriană.

Rolul MBDA în acest program va avea un impact pozitiv asupra industriei de apărare canadiene și a lanțului său de aprovizionare, prin politica de beneficii industriale și tehnologice (ITB). Acest contract presupune o investiție semnificativă a MBDA în cercetare și dezvoltare, în Canada, într-o gamă largă de tehnologii, precum inteligență artificială sau securitate cibernetică. Această investiție va viza întreprinderile mici și mijlocii, mediul academic și alte industrii cheie din Canada, sprijinind crearea de locuri de muncă în domeniul tehnologiilor înalte. În plus, programul CSC va consolida și mai mult parteneriatul dintre MBDA și Lockheed Martin Canada, care a oferit deja capabilități de apărare aeriană de top pentru Noua Zeelandă și Chile.

Éric Béranger, CEO MBDA: „Suntem încântați că am primit acest contract și că vom contribui la un program atât de important în Canada. Sistemul Sea Ceptor oferă tehnologie de ultimă generație care îi va proteja pe militarii canadieni în timpul misiunilor, în întreaga lume, la bordul noilor fregate CSC.”

Sursa: MBDA

2 Comments

  • Cred ca ar trebui sa se grabeasca canadienii cu reinnoirea flotei. Le-am vazut cateva din navele militare in realitate acum citiva ani si sincer sa fiu aveai impresia ca sunt ale nu stiu carei tari in curs de dezvoltare nu ale unui stat din G7. Pentru o tara care este incojurata de 3 oceane si mai are si ceva diferenduri terioriale in nord cu Rusia parca m-as fi asteptat la mai mult.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: