Geopolitica

Sirienii buni, ori sirienii rai… au rapit sase voluntari ai Crucii Rosii Internationale

Voluntari ai Crucii Rosii in apropiere de orasul sirian Qusayr

Voluntari ai Crucii Rosii in apropiere de orasul sirian Qusayr

Daca va era dor… Toate-s bune si frumoase in Siria: Comitetul International al Crucii Rosii a anuntat ca sase dintre membrii acestei organizatii si un membru al Syrian Red Crescent au fost rapiti in Siria de catre oameni inarmati.

“Six ICRC staff members and one member of the Syrian Arab Red Crescent have been abducted in Idlib in northwestern Syria,”

Acestea au fost vorbele purtatorului de cuvant al organizatiei, catre AFP, declaratie facuta la baza din Geneva.

Inaltator…

“We don’t know who took them. It was unidentified armed men,”

A adaugat purtatorul de cuvant, precizand ca nu se stie daca rapitorii sunt rebeli sirieni ori militari loialisti ai presedintelui Bashar al-Assad.

“We’re calling for their immediate, unconditional and safe release,”

Si-i evident ca rapitorii se vor emotiona si cu lacrimi de bucurie in ochi se vor intoarce pe calea cea buna, eliberandu-i pe rapiti. Ori, poate ca de frica ONU o vor face…

Televiziunea de stat siriana a anuntat ca grupuri de teroristi inarmati au atacat convoiul Crucii Rosii Internationale si au rapit niste roş-cruciaţi.

Organizatia umanitara si mai ales neutra, specializata in ajutarea victimelor razboaielor, nu doreste sa fie atrasa in politicile zonelor de conflict pe unde se risca membrii sai.

Care este, este ca facerea de bine e… ca pe la noi, la fel si printre sirieni.

“We’re going to activate all networks in an effort to find out what happened and bring them back safely,”

A spus purtatorul de cuvant, adaugand:

“We work on both sides of the front lines, trying to deliver aid. This type of incident unfortunately can undermine our capacity to reach those in need,”

Cui ii pasa? Probabil urmeaza sa vedem in curand pe internet ceva clipuri cu gheroi sirieni strigand Allah Akbar in timp ce tin de par capatani de voluntari ai Crucii Rosii Internationale. Proaspat retezate.

Si, poate ca de data asta fraierii sacrificati vor avea ca efect declansarea.

So, bagati din nou berea la frigider si pregatiti chips-urile la indemana.

Poate de data asta…

Sursa: Enca

– Iulian Iamandi –

4 Comments

  • Acu` sincer, o fi dictatoru` sangeros si alea-alea, da` nu prea-mi vine sa cred ca o forta militara regulata, recte armia siriana s-ar baga la asa ceva.. Intre un ofiter scolit si un analfabet doritor de 72 de fecioare in rai.. imi pare rau, da` chiar tre` sa tin cu ursu` de data asta!
    Si sper sa scape cu bine oamenii aia care, btw, ii ajuta pe toti, si pe loialisti, si pe rebeli, si pe islamisti, si copiii si batranii..

  • Incercari grosolane de manipulare gretoasa. Nu stim cine i-a ciordit pe bietii asistenti(poate erau daor asistente si nu zic astia) dar ochiul mintii,cel maro zice ca armata regulata a fost. Am citit la radio ca Bașarel a ordonat asta.
    Totusi mai stim ca se practica si dalea cu lupul vopsit in portocaliu si el ajuta la operatii chirurgicale de scalpat alti pacienti necooperanti cu democratia occidentala.
    Variante sunt multe dar stim doar ce auzim la teve si citim la radio.

  • Salutare. Acu doua trei zile au dat la stiri Tv ca de data asata Rebelii au luat ostatici 190 de femei si copiiiasta dupa ce au impuscat mai multi barbati si chiar femei si copii . Eh cand e vorba de rebeli nu mai sare nici onu , nici cocosu galic plus ogaru ala de vanatoare ca cam de data asta vulturu s a cam facut de ala plesuv. iar ursu probabil se bate pe burta fericit ca intra in iarna cu ceva capital moral si mai poate hiberna . Mari puteri =mari cretini.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: