Marină

Shi Lang, pozat dintr-un avion de pasageri

Shangry La ăla... 🙂

Cea mai poză fromoasă, cu Shi Lang în cadru. De data asta, la o nouă tură pe baltă… la speriat de vecini.

Ce mândru şi frumos e el, aşa, proaspăt vopsit!

Dar, parcă îi lipseşte ceva, este? Ăştia şi-au uitat avioanele acasa, nu? 🙂

Hm.., da’ şi când le-o lua la bord!

Sursa: Defensetech

Shi Lang la Dalian. Nevopsit.

4 Comments

  • Pai deocamdata…chinezii au un portavion cu picioare scurte adica J 15 o sa poata doar decola de pe el si ateriza la bazele de la sol ca le lipseste tehnologia cu cablurile de apuntare fiindca fretele Ivan si-a dat seama ca este furat via statul zombie Ukraina asa ca refuza sa furnizeze tehnologie pentru sistemul de apuntare.
    In aceste conditii China isi va trimite supusii la furat/spionat pe la varul Ivan, pe la unchiul Sam prin tarla si probabil in Brazilia, Franta si Marea Britanie, de undeva o sa aiba si inginerii lor un punct de plecare la proiectat/copiat sistemul in buna traditie chinezeasca. Dar si cand l-or face….o sa aiba 10 fratiori asa la foc rapid!

  • In mod sigur vor ajunge la un acord sa li se dea sarmele alea si tehnologia. Au bani, iar Rusia are nevoie de ei din orice sursa. Decat sa astepte sa li se fure/copieze cumva, mai bine accepta pe bani. Diferenta de cativa ani pana cand China ar avea ce doreste, prin alte metode, n-ar schimba cu nimic viitoarea suprematie…

    Sa nu uitam ca, pe an, China scoate cam un milion de ingineri – parca printr-un raport Rand citeam asta, in urma cu vreo 4-5 ani. Cu putina rabdare, si-ar face singuri. Iar China are rabdare.

    Rusia nu va putea sustine un numar mare de portavioane precum SUA, ca sa contreze China. Europa… vai-de-vai. Deci, n-ar schimba nimic daca rusii ar mai trage de timp pana sa le dea chinezilor ce le trebuie. Intre timp, Rusia n-ar putea face mai mult de unul, maxim doua portavioane dupa Kuznetov, dar cu imbunatatirile care sunt evident necesare in urma operarii primului.

    • Situatia geografica si politica,cit si strategia militara a Rusiei este de o natura foarte diferita de cea a SUA. Rusia, de fapt nu are nevoie de mai multe portavioane ( doua este max. de ce ar avea nevoie ). Privind in istoria URSS -ului ,nu aveau portavioane ( decit citeva purtatoare de elicoptere, Yak-uri.., Kuznetovul a venit cam pe la urma..) si totusi, reuseau sa proiecteze forta in toata lumea,fiind a doua flota din lume. Din ce am mai citit eu pe la rusi pe bloguri, in afara de problema proiectarii, banilor., rusii de fapt sint divizati in privinta necesitatii portavioanelor pentru marina lor. Multi insista pentru mai multe submarine si rachete.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: