Diverse

Sertarul cu amintiri: XXXIV Fond de ten de pe Malina

Cavalerii Negri în acţiune

Cavalerii Negri în acţiune

Poligonul Smârdan: atacul Cavalerilor Negri continuă cu acel “momentum” al ofensivei susţinute de Bizonii desfăşuraţi în şarjă de cavalerie grea. Pumnul de oţel al ţării loveşte năprasnic OPFOR-ii, şi tăvălugul Bizonilor avansează în huruit de motoare puternice, în clinchet de şenile şi praf ridicat de sutele de tone ale puterii vârfului de lance.

Undeva, doi observatori ai fenomenului îşi abandonează pentru câteva secunde camerele foto şi se privesc reciproc: ca la tancuri, nu-i pe nicăieri!

Turelele se rotesc, tanchiştii cu care până nu cu multe minute în urmă dialogaseră sunt acum luptători lansaţi în şarjă, iar în flancul aerian inamicul este combătut de către Gheparzi.

Este ireal de real!

Şarja continuă, tăvălugul trece în viteză mai departe către OPFOR-ii care ripostează la rândul lor.

Cavalerii Negri iau în pieptul Bizonilor defensiva inamicului.

Au învins.  Tancurile se desfăşoară în poziţie defensivă. Misiunea a fost îndeplinită.

Ici şi colo, din blindaje răsar tanchişti ale căror chipuri sunt acum de oţel.

Ca la tancuri, nu-i pe nicăieri.

Avem onoarea să-i salutăm pe prietenii noştri din Batalionul 284 Tancuri “Cuza Vodă”. Cavalerii Negri!

/O

 

– Iulian Iamandi –

1 Comment

  • Cred ca aveti amintiri placute si imagini de neuitat de la aplicatia aceea…..Intr-un fel va invidiez pentru ca v-at facut timp sa ajungeti acolo.
    Totusi imi pun intrebarea cati bani sunt alocati de la buget pentru ca acesti opameni si pumnul de otel al Romaniei sa se desavarseasca si totul sa devina automatism.
    Cred ca oamenii acestia deosebiti merita mai mult, mult mai mult la capitolul bani de aplicatii. Exercitiile trebuie sa fie cat mai complexe si reale, acest lucru pur si simplu nu merge simulat, nu merge facut doar cu compasul pe harta, trebuie sa fii acolo!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: