Diverse Intelligence / Cyberwar

Secretele Bulavei…nu mai sunt secrete ??!!

Bulava

O sursa din cadrul Ministerului Rus de Justitie a declarat agentiei Interfax, evident sub protectia anonimatului, saltarea si depunerea rapida la loc umbros si racoros a unui angajat de la o baza militara din zona Uralilor. Respectivul inginer a castigat excursia in locul umbros si racoros, care a ramas necunoscut de altfel, ca urmare a faptului ca a dezvaluit date confidentiale despre racheta Bulava, unor servicii de informatii straine.

Procesul respectivului, acuzat de spionaj, va incepe in curand la Yekaterinburg. Inginerul, angajat la o baza sectreta care se ocupa de cercetarea si dezvoltarea tehnologiilor pentru rachete, a transmisi unor agenti straini informatii din domeniul sistemelor de aparare strategica care contin secrete de stat, conform agentiei Interfax.

Sursa nu a dezvaluit unde lucra inginerul sau care este serviciul secret cu care acesta colabora. Procesul se va tine cu usile inchise…

Este al doilea incident de acest tip de la inceputul anului, dupa ce , in februarie, un alt inginer a fost condamnat la 13 ani de inchisoare pentru transmiterea de informatii secrete referitoare la testele cu rachete balistice catre CIA.

Sursa:
news.com.au

%d bloggers like this: