Armata Romana Fortele Aeriene

Sarbatorirea Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene

Cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, sâmbătă, 20 iulie, începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor Aerului, din Piaţa Aviatorilor, se va desfăşura o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori, în memoria eroilor aviatori.

Monumentul Eroilor Aerului

Monumentul Eroilor Aerului

Pe timpul ceremoniei vor evolua aproximativ 25 de aeronave militare de tip F-16 Fighting Falcon, MiG-21 LanceR, IAR-99 Şoim, IAR-99 Standard, C-27J Spartan şi IAR-330 Puma aparţinând Forţelor Aeriene Române, două aeronave de tip Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Italiene, șase elicoptere tip EC-135 și Mi-17 aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, trei elicoptere IAR-330 Puma ale Serviciului Român de Informaţii şi cinci aeronave tip Extra 300 aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă.

În perioada 16-18 iulie, începând cu ora 10.00, în zona Monumentului Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor vor avea loc antrenamente cu aeronavele militare care vor participa la evenimentul marcant al Forţelor Aeriene Române.

MiG-21 LanceR

MiG-21 LanceR

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloților. În aceeași lună, în urmă cu 109 ani, Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet cu un aeroplan de concepţie proprie pe teritoriul ţării noastre.

Detașamentul italian format din aproximativ 130 de militari (piloţi și personal tehnic) cu aeronave Eurofighter Typhoon, dislocat pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, participă la executarea unor misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, alături de aeronavele F-16 Fighting Falcon, MiG-21 LanceR și militari ai Forțelor Aeriene Române.

                                                                                Biroul de presă

 

6 Comments

  • Dragilor, vedeti ca este o greseala in comunicat, nu e a voastra dar zic ca poate fi corectata. Extrele sunt ale Aeroclubului Romaniaei nu ale SSAC

  • Armata romana este vai de capul ei .Este condusa de groparii tarii si nu se vede nimic bun .F16 sh 12 bucati si atat .Tancuri zero barat ,artilerie auto propulsata zero ,vestitele Agilis zero am primit 5 PIRANHA si atat corvetele nu se stie .In timp ce vecinii nostri se inarmeaza noi frecam menta sub gloriasa conducere de partid prin ministrul de etnie romulana LES pana si numele parca este predestinat

  • “trei elicoptere IAR-330 Puma ale Serviciului Român de Informaţii” – cate aparate au in dotare? si ce altele mai au? ca nu am gasit pe site-ul lor…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: