Aviaţie UAV/UCAV

Saab va anunta curand prima vanzare de Skeldar UAV

Saab Skeldar UAV

Saab Skeldar UAV

Imi plac foarte mult robotii, mai ales cei militari, asa ca fiecare veste din domeniu imi provoaca bucurie.

De data aceasta, am aflat ca Saab va anunta in curand un prim contract pentru vanzarea de sisteme Skeldar UAV:

Declaratia ii apartine lui Lennart Sindahl, Saab Head of Aeronautics.

Cu o greutate maxima de 230 kilograme, din care incarcatura utila de 40 kilograme, Skeldar poate decola si ateriza pe verticala si dispune de o anduranta de cinci ore.

Skeldar poate apunta, ceea ce il face un UAV foarte interesant pentru fortele navale… si mi-as dori ca Fortele Navale ale Romaniei sa dispuna de astfel de drone.

Sursa: UAS Vision

 

– Iulian Iamandi –

2 Comments

  • Asa mic poate fii de folos doar pe o corveta (Vasby?) care nu dispune de un hangar. Sarcina de 40 kg chiar nu e prea folositioare….
    Mai bine Schiebel S-100.
    Si ma rog de ce nu ne-am putea gandi (ca de facut nu stiu cine mai este in Romania capabil de asa ceva) la un elicopter telecomandat produs de IAR Ghimbav pe baza proiectului 316 ? Daca scapam de cabina (si in acelas timp imbunatatim aerodinamica, scadem greutatea, punem un motor si rotor de generatie noua), cooperam cu o companie specializata pentru sistemul de telecomunicatii si dirizare, plus o alegere de sisteme de armament ar fii mai bine pentru cele 4 corvete Tetal ale noastre. Si nu vad de ce nu i-am putea convinde sa cumpere si ei 2-3 exemplare….
    zic si eu…..

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: