Geopolitica Marină

Rutina: Un grup de nave rusesti apartinand Flotei Marii Negre se vor alatura Escadrei din Mediterana

Smetlivy

Smetlivy

Un grup nou de nave apartinand Flotei ruse a Marii Negre se va alatura escadrei din Mediterana in cateva zile, a declarat un inalt oficial din Ministerul Apararii catre RIA Novosti.

Escadra include in acest moment nave militare din Flotele Pacific, Nordica, Baltica si a Marii Negre: distrugatorul Armiral Patenelyev, navele mari pentru desant amfibiu Admiral Nevelsky si Alexander Shabalin, fregata Neutrashimy si un numar de nave de sprijin si auxiliare.

Noul grup cuprinde navele mari pentru desant amfibiu Novocherkassk si Minsk, precum si nava de spionaj electronic Priazovye.

Un reprezentant din Statul Major a declarat tot pentru RIA Novosti ca Moskva, crucisatorul din clasa Slava, care in prezent se afla in Atlantic, va ajunge in Mediterana pe 17 Septembrie. adaugand ca se va efectua transferul comandamentului operational de pe Admiral Panteleyev pe Moskva.

Statul Major a comunicat ca navele Shtil si Ivanovets, corvete din clasele Nanuchka 3 si Tarantul, vor sosi in zona pe 29 Septembrie.

Surse din Ministerul Apararii au anuntat ca exista planuri pentru ca inca doua nave apartinand Flotei Marii Negre – fregata (au degradat-o de la distrugator…) Smetlivy, din clasa Kashin si nava mare de desant amfibiu Nikolai Filchenkov, din clasa Alligator, sa fie trimise in Mediterana.

Si evident… o sursa militara din Moscova a declarat pentru RIA Novosti ca forta navala rusa din Marea Mediterana nu va fi marita, in ciuda inrautatirii situatiei din regiune, adaugand ca vor avea loc rotatii de rutina:

“this is a regular rotation process, planned at the start of the year.”

Amin! Si multa cadelnitare pentru aburire.

Sursa: RIA Novosti

 

– Iulian Iamandi –

2 Comments

  • Bah astia deja au in Mediterana o adevarata flota si din cata geografie cunosc nu prea au porturi pe acolo….Nici cu miros de tamaie si cu fum de pucioasa nu pot ca sa ii cred cu rotatia lor, asa se invartesc navele de raman toate pe acolo pe langa estul Marii Mediterane.
    Ma intreb la ce dracu le trebuie nave de atac rapide Nanuchka 3 si Tarantul – ale sunt atata de criticate ca ar fi ineficiente dar intr-un sistem bine pus la punct fac arsice navele adversare mult mai mari.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: