Aviaţie

Rusii se antreneaza pe noile Il-38N

Il-38 May, un "urs" de patrulare maritimă

Il-38 May, un “urs” de patrulare maritimă

Pilotii rusi din Flota Nordica vor incepe in acest an antrenamentele pentru adaptarea la varianta modernizata a avionului Il-38N destinat misiunilor de patrulare maritima si luptei antisubmarin.

Un prim echipaj a completat deja partea teoretica a programului si a inceput partea practica a zborurilor de antrenament, a declarat capitanul de rang I Vadim Serga, reprezentant al Flotei Nordice.

“The plane has been enhanced with new-generation detachable hydroacoustic and magnetic beacons that surpass their Western counterparts in a range of ways,”

A precizat Serga.

Il-38N poate indeplini rolul de avion de patrulare maritima, dar si de reconoastere electronica. Noua versiune este echipata cu sistemul Novella care permite detectarea tintelor de la o distanta de 320 kilometri, intre tinte fiind submarinele echipate cu radar, nave maritime si avioane.

Sistemul Novella are in componenta senzori IR de mare rezolutie si senzori pentru detectarea anomaliilor magnetice, alaturi de alti senzori care permit localizarea submarinelor si a tintelor de suprafata, dar poate efectua si misiuni de cercetare stiintifica.

Novella este o evolutie a sistemului Sea Dragon care a fost instalata pe cinci avioane Il-38 din dotarea Marinei Indiei.

Il-38N poate fi utilizat inclusiv pentru cartografierea magnetica si gravitationala a Oceanului Arctic.

Sursa: RIA Novosti

 

– Iulian Iamandi –

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: