Aviaţie

Rusia va infiinta un regiment de asalt aerian in Crimeea

Generalul colonel Andrei Serdyukov, comandantul Forțelor Aeropurtate ale Rusiei, a declarat că până la 1 Decembrie anul acesta va fi înființat un regiment de asalt aerian în Crimeea.

Parașutist rus din trupele de asalt aerian

Parașutist rus din trupele de asalt aerian

Adică aici, lângă noi…

“The Russian president’s decree on setting up the regiment has been signed and there is an executive directive by the chief of the General Staff, which stipulates that the [air assault] regiment in Crimea will be formed by December this year.”

Noua unitate militară va opera ca parte a Diviziei 7 Montană de Asalt Aerian staționată în Novorossiysk.

Până acum, parașutiștii ruși în Crimeea au fost reprezentanță de către un batalion de asalt aerian, prin rotație.

Lângă noi…

Să-i lăsăm un pic pe ucrainieni. Să ne gândim și la noi: Crimeea e aproape.

Iar în Crimeea, fix regeminte de asalt aerian nu au avut rușii până acum… că în rest, aveau de toate.

Sigur în sertarul cu planuri există și dosarul ocupării Dobrogei.

Iulian Iamandi

8 Comments

  • Cu PAC-2 e ca si rezolvata treaba in Dobrogea.
   Vor Dobrogea ca sa ce? Fara legatura terestra (Odesa), Dobrogea le e inutila si motiv de griji suplimentare.
   Cred ca mai mult vor sa puna presiune pe NATO si Ucraina cu aceasta mutare, sa-si faca babele griji inutile pentru ca turcii prea strong, noi pac-pac, bulgarii prea departe si fara o miza stratejica, iar ucrainenii sanctiuni daca sunt atacati direct.

   • Dobrogea reprezinta calea cea mai usoara pentru o invazie in Romania dinspre est (nu spun ca se va intimpla insa trebuie sa consideri toate variantele atunci cand faci planuri pentru scenarii posibile in viitor). Este si destul de greu de aparat pentru ca, pana la Bucuresti nu ai decat campie pe unde se poate avansa usor.

    • Sa avem pardon, dar poate ne trezim cu ei coborati din antonov-uri pe la granitele de nord ceva … sau cu salupele narco-traficantilor.
     Nu vin ei cu ditamai desantul vizibil, cand granitele noastre-s sita si pot intra mult mai usor.
     Unii poate intra cu pasaport romanesc.

     • Prostia-i la putere, vorba unei melodii. Nu-i suficient ca arunca averi in sarakia aia de Crimee pentru a sustine tata infrastructura ? Mai vin si in sarakia de la noi ? Macar in Crimeea au de tinut cu casa, masa, gaz, lumina, pensii, salarii etc. ‘decat’ fo trei milioane de omuleti.
      Au anexat-o din simplul motiv ca i-ar fi costat infinit mai mult sa nu o faca. In urma negocierilor cu nou instalatul guvern de la Kiev, dupa Maidan, pierdeau dreptul de folosinta a bazelor navale de la Marea Neagra. Cam naspa !

      • Daca nu ma insel, Ianukovici a prelungit contractul de inchiriere a bazei de la Sevastopol pe vreo 100 ani sau pana la sfarsitul secolului, deci nu era graba ca nu puteau rezilia contractul maidanezii atat de usor.

     • Sevastopolul, cel putin, avea statut federal, as in federatia rusa, si era aparat de trei baze militare rusesti. Caci, ce sa vezi, isi tineau acolea flota Marii Negre. Asta de prin 1990 pana in 2014.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: