UAV/UCAV

Rusia se lauda ca a realizat un dispozitiv capabil sa localizeze operatorii de drone

Roselektronika, afiliată a concernului Rostec, a creat un sistem special capabil să descopere și să localizeze operatorii de drone.

zgomot la semnal :)

zgomot la semnal 🙂

“The holding company Roseletronika has developed a radio monitoring module codenamed Cheryomukha (Bird Cherry) capable of spotting drones and identifying the location of their command center.”

În cadrul procesului de testare a dispozitivului, Cheryomukha a reușit să determine direcția către dronă și operator cu o eroare de numai două grade.

Cheryomukha este pe cale de a fi integrată cu sistemul de rezistență cu dronă care include un modul radar pasiv și un modul radio de bruiaj Serp.

Radarul pasiv descoperă toate udnele radio reflectate de obiecte, în timp ce Cheryomukha descoperă dacă țintele recepționează semnale radio, iar dacă da și dacă obiectele sunt drone, descoperă centrul de comandă.

Ceva gen alchimie, numai că fără alchimie. Adaug eu, ca nepriceputul.

Iulian Iamandi

5 Comments

  • Si unde o sa-l foloseasca!! Se da NATO cu drone pe teritoriul rusesc?In Siria?Osa aiba tupeu rusnacii sa dea cu racheta in Israel sau mai rau peste vreo unitate militara a SUA cantonata prin Siria?Si apoi nu cred ca rusnacii sa mai fie in stare de vreo inventie deoarece ingineriigermani capturati au cam decedat.

  • Pana acum, principala amenintare pentru rusi in Siria -in afara sirienilor.. au fost dronele operate de rebeli. Destul de costisitor sa tragi cu Pantsir dupa chinezarii de 200 de dolari,asa ca au unde-l folosi..

  • In Afganistan dronele erau operate de personal aflat intr-un centru de comanda chiar in Las Vegas. (A fost un reportaj pe NPR cu o mama cu 2 copiii care vana teroristi in Afganistan si trebuia sa ii omoare -evident erau 2 operatori si supervisori). La asa distanta presupune comunicatii prin satelit. Si daca rusii afla de exemplu ca operatorul este in Las Vegas sau in orice alta baza din US la ce le ajuta??? Sau sistemul este destinat prinderii civililor care filmeaza autostrazi si poduri in functiune care nu sunt terminate sau proprietatile nomenclaturii si ale oligarhilor???

      • Cauta in arhiva radio npr.org Nu mai tin minte titlul mai ales ca am ascultat de mult. Era vorba de operatiunile CIA impotriva talibanilor, operatiuni conduse dintr-o cladire in Las Vegas. Si exact factorul “WOW” era ca cei ce vanau teroristi cu dronele erau oameni simpli ca aceasta mama cu 2 copiii. Evident erau echipe de 2 care pilotau drona si un supervisor care dadea acordul de KILL. Ori la ce e bun de exemplu ca rusii stiu asata???
        Eu cred ca sistemul este de a impidica filmarea yachturilor si proprietatilor potentatilor si a nomenclaturii putiniste. Sau a autostrazilor. Vezi cazul autostrazii Moscova-St Petersburg. Inauguata la timp cu fanfara, a fost inchisa imediat si redeschisa dupa 2 ani in liniste. Imagini din drone au aratat ca de fapt nu era gata si ca totul a fost de ochii lumii. Nu s-a intamplat si la noi in 2014 cand pentru 2 ani dronele au fost interzise ca s-au filmat defrisari ilegale si asat a suparat pe cineva de sus.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: