Terestre

Rusia planteaza flori de S-400 pe langa garduri

S-400 Triumf

Conform RIA Novosti, vecinii prietenoasei Rusii ar trebui să bage capul la cutie!

🙂 Ei, nici chiar aşa… Rusia nu ameninţă pe nimeni, ba dimpotrivă. În spirit defensiv clasic, Rusia va amplasa anul acesta, pe lângă gardul care o desparte de diverşi, nişte baterii de rachete sol-aer din tipul S-400 Triumf.

Zicere de la şeful Forţelor Aeriene, Alexander Zelin:

“The Russian Armed Forces will receive several S-400 air defense systems this year,” Zelin told RIA Novosti on Monday. “This time they will be deployed in air defense units guarding [Russia’s] border regions.”

În prezent, Rusia posedă două regimente de S-400 care protejază spaţiul aerian din jurul Moscovei. Zelin, nu a specificat care sunt locurile de pe hartă pe unde vor fi înfipte unităţile de S-400 (btw: SA-21 Growler), însă este de aşteptat ca acestea să fie amplasate în regiunea Kaliningrad ca şi parte a a răspunsului la planificatul scut anti-rachetă European.

Aşa, defensivă contra defensivă, nimic grav.

So, S-400 va fi cel mai de bază sistem SAM al Rusiei prin 2020 şi e deştept de se udă cu apă: poate angaja ţinte aflate la 400 km distanţă şi o altitudine de 40000 – 50000 metri, fiind optimizat inclusiv pentru lupta împotriva rachetelor balistice şi de croazieră.

Un regiment de S-400 este compus din două sau trei batalioane, echipate fiecare cu patru sisteme.

Rusia are în plan dotarea cu 56 astfel de batalioane până în 2020.

20 Comments

 • Cam putine batalioane de S-400 are maica Rusia. Pai alea doua regimente ar fi numa bune pentru a noastra tarisoara, insa la un stat de dimensiunile marelui frate de la rasarit…cam putin, cam subtire…

 • In perioada interbelica toata lumea se sesiza ca va urma un nou razboi mondial. Dar Rgele Mihai si clasa politica de atunci era interesata sa fure si dupa noi potopul..Situatia se repeta . De data asta cu alti actorii in acelasi rol. Vom fi iar nepregatitii si vor murii aiurea multi altii in caz de ceva. Faptul ca din ciorditorii aia au murit dupa 45 prin lagare mi se pare o pedeapsa divina.

  • Pardon nu regele Mihai I ca asta era micutz ci cCarol al 2-lea! Sa nu facem confuzii dar da sunt de-acord prin 2020 toti isi ascut armele sau se pregatiesc de invazia la aia mari si verzi de pe cea sti ce planeta?!

   • Si mie mi se pare ca sunt cam multe programe de inzestrare ale multor natiuni care converg inspre 2020. O fi doar o simpla coincidenta, ca asa a fost mereu in istorie 🙂

    Cu aia Verzi de pe alta planete nu cred ca e cazul sa ne batem capul.
    Ca n-avem nici o sansa.
    Tom Cruise si Bruce Willis or beleasca, si noi cu ei…
    Numai faptul ca o civilizatie stapaneste calatoriile interplanetare inseamna ca e cu multe milenii inaintea noastra ca civilizatie; probabil stapanesc deja alta fizica, pt ca viteza luminii e deja mult prea mica pt astfel de turism…warp speed…engage!

    Ar fi ceva de genul AH64 Apache contra indienii din Amazonia cu sulite cu varf de piatra…noi fiind amazonienii…

    Cel mult o elita locala(dragii nostri puliticieni si finantzisti) care ne-a vandut ieftin va merge la gradina zoologica, restul la abator…asa ca pe partea asta stati relaxati.

    Inclin sa cred ca se va intampla ceva local, deci.
    Razboaiele petrolului si gazelor?
    Dupa 2020 scapa cine poate?
    Se intra spre Caspica, se mai rupe un pic din Rusia ca tot e cam mare?
    Se mai dilata China la Nord 🙂 ?

    Si noi se pare ca ne pregatim cu seriozitate in directia asta.
    Pana dupa 2020 nu o sa mai avem nimic.
    Nici avioane, nici tancuri, nici nave de lupta, nici aparare AA.
    Or sa rugineasca si tunurile alea lui Cceasca pana atunci.
    Nici macar autobuze sa-i care pe bizoni la unitati 🙂

    Asa ca ascutzitzi topoarele si trageti de fiare baietzi, sa-i aparati si pe aia din ‘armata’ saracii 🙂

    • “Numai faptul ca o civilizatie stapaneste calatoriile interplanetare inseamna ca e cu multe milenii inaintea noastra ca civilizatie; probabil stapanesc deja alta fizica, pt ca viteza luminii e deja mult prea mica pt astfel de turism…warp speed…engage!”
     🙂 🙂 🙂

     • Stiu ca voi rusii sunteti invidiosi pe tehnologia spatiala autohtona…

      Noi deja suntem cu Enterprise-ul gonind printr-un Worm-hole cu Traian-Luc Picard la timona…

   • Ieftin domnu’ ,ce spuneam.Amu,din cate ma stiu eu despre tactica in general si aia ruseasca in particular,pe langa bateria/divizionul cu raza lunga mai sunt o gramada care-l pazesc pe asta mare.Baterii cu raza medie,scurta,niscaiva artilerie,senzori de toate felurile,mijloace de razboi electronic,contra masuri electronice.Tot complexul asta cam cat costa?

    • Ar fi interesant de stiut cat costa divizionul cu tot cu sculele adiacente si cat costa intretinerea S-400, pentru ca pe langa el mai sunt baterii cu raza medie ( de care si cat costa ?), scurta ( de care ?),niscaiva artilerie ( mai concret), senzori de toate felurile,mijloace de razboi electronic,contra masuri electronice.
     Nicaieri nu am gasit sa scrie cat costa tot complexul asta si cati oameni il deservesc, poate si pentru ca in armata rusa toate cheltuielile sunt la gramada .

 • Bajetii de la Ria novosti mai au de invarzat la capitolul convertit din sistemul metric. 10000 feet nu prea are cum sa fie 30 km …:-) , iar viteza

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: