Aviaţie Marină

Rusia o comite din nou in mod international: Rosoboronexport + Finmeccanica = love

Il-38 May, un “urs” de patrulare maritimă

Rusia are planuri mari legate de dezvoltarea platformelor de patrulare maritimă împreună cu subsidiarele Finmeccanica – Selex Elsag, Selex Galileo şi WASS.

Primul astfel de proiect comun va reprezenta modernizarea a zece elicoptere Kamov Ka-28 destinate luptei antisubmarine, pentru India, care vor primi sisteme tactice de observaţie şi supraveghere Selex Galileo ATOS. Discuţiile cu India pe această temă se vor finaliza în circa şase luni… şi mai vedem.

În ceea ce priveşte avioanele, într-o perioadă de unu-maxim trei ani este posibil ca Rusia să ofere la export avionul amfibiu pentru misiunile de patrulare maritimă Beriev Be-200 dotat cu sisteme provenite de la partenerii din Italia.

De asemenea, Rosoboronexport va oferi Il-38, An-148 şi An-158 ca şi platforme pentru subsisteme italiene.

Sursa: Ares

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române;

Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.

4 Comments

  • Astia cumpara sisteme moderne nefiind in NATO si noi luam vechituri scoase din uz la pret de noi.Cred ca starea asta de fapt e intretinuta artificial, adica : este un interes al producatorilor ca adversarul sa ramana o amenintare credibila, ca sa impulsioneze vanzarile catre “prieteni” in zona aceea pentru mentinerea echilibrului tehnologic

    • cred ca e vorba de un interes reciproc – atat occidentalii cat si rusii vor banii indienilor. rusilor le lipseste electro-optica occidentala, ei sunt la ani lumina in domeniul asta – in schimb fac aparate de zbor foarte bune.

      asa ca impreuna pot sa scoata un produs competitiv pentru pietele cu bani – atat Europa cat si Rusia nu sunt astfel de piete in prezent, numai in Asia se mai vand arme.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: