Marină

Rusia exerseaza la Marea Neagra debarcarea a peste 2000 de militari si tehnica de lupta aferenta

Peste două mii de militari ruși vor debarca pe coasta peninsulei Crimeea de pe navele Flotei Mării Negre în cadrul unui exercițiu tactic.

Nava de desant amfibiu Ivan Gren

Nava de desant amfibiu Ivan Gren

“A total of 24 combat ships and support vessels, over 2,000 servicemen and about 150 weapon systems and aircraft of the Black Sea Fleet will be involved in the tactical exercise with units of the marine infantry and coastal defense large formation from the Fleet’s 22nd army corps.”

Exercițiul se va desfășura în poligonul Opuk, unde infanteriștii marini ruși vor debarca pe un teren dificil dinspre mare, cu sprijinul unui grup de lovire constituit din nave de suprafață și avioane ale Flotei Mării Negre. Scopul exercițiului este simularea stabilirii unui cap de pod și dezvoltarea ofensivei.

Concomitent, elicoptere tip Kamov Ka-27PS vor debarca pe țărm o unitate tactică aeropurtată și un grup specializat pe înlăturarea de obstacole, formațiuni care vor acorda sprijin forței de asalt în spargerea apărării de pe coastă.

Exercițiul va implica fregatele Admiral Grigorovich și Admiral Makarov, corvetele purtătoare de rachete Vyshny Volochyok și Mirazh, nava de patrulare Dmitry Rogachyov, nave mari de asalt amfibiu, dragoare și nave mici specializate în lupta antisubmarin, tancuri T-72B3, transportoare amfibii blindate BTR-80, avioane Suhoi Su-30SM, elicoptere Kamov Ka-27, Ka-52 și Mil Mi-8.

Iulian Iamandi

8 Comments

 • noroc ca nu suntem singuri, ca ne bat ivanii de ne kkm pe noi. aruncam in ei cu pietre. noroc ca nu-i lasa americanii. oricum banuiesc ca destinatarul acestui exercitiu este evident, Romania, nu Ucraina sau mai stiu eu ce pseudo-state demult invinse. Ne bat astia de ne suna apa-n cap la orice ora. Multumim clasa politica tradatoare, care ne-a adus in incapacitatea de a ne apara teritoriul national.

  • ca sa faci un cap de pod pe tarmul romanesc la 400km de cea mai apropiata baza (sevastopol) ai nevoie de mai mult decat 3 nave de desant alligator si 4 ropucha.la distanta asta si us marines cu ale lor ldh/a wasp si america s-ar gandi de doua ori inainte de a porni la drum.ia de citeste despre debarcarea din normandia si vezi de ce au avut aia nevoie ptr un desant maritim(reusit) la doar 200km distanta.

  • Ucraina e beneficiarul evident pt ca inca Rusia are nevoie de un coridor terestru intre ea si Crimeea ceva ce nu are la ora actuala ,nu faci exercitii din astea vizand Romania cand stii ca nu ai nici ceea mai mica sansa ,pt ca Marea Neagra ca granita Nato este supravegheata continuu de Nato

   • rusia nu are nevoie de vreun coridor terestru spre crimeea ptr ca tocmai ce au inaugurat un pod de 18km peste stramtoarea kerch(stramtoare care despartea rusia de peninsula).

    • ce linie de comunicatie reprezinta un pod fata de doua oblasturi la sud-est de Dnepr ,o drona taie comunicatiile alea usor ,model iranian sau houthi,asa ca rusia nu cred ca s-a impacat cu o jumatate de victorie

 • @strumpf, eu inteleg ce zici. dar: 1. e un exercitiu, nu faci exercitii cu toata tehnica si fortele pe care le arunci in lupta reala; exercitiile americanilor, britanicilor, polonezilor si francezilor pentru debarcare o dovedesc. 2. te rog sa te uiti in postul meu si vei vedea ca am zis, da, noroc cu americanii ca nu i-ar lasa. eu ma refeream la faptul ca daca am fi doar noi si ei. ia spune, tu cum vezi un scenariu fictiv, noi si ei, ei incercand o debarcare… eu zic ca in doua saptamani sunt la bucuresti.

  • repet,ei nu au cu ce.in alea 7 copai ruginite incape maxim un regiment de infanterie marina cu ceva tancuri de sprijin.iar copaile alea fac de la sevastopol pana la capul midia sau tuzla(sunt cam singurele plaje propice unei debarcari) 14-15 ore.sa aduca al doilea val dureaza o zi jumate(in timpul asta primul val sparge samanta).iar kamov-urile si mil urile nu zboara 900km dus-intors.le ia vreo saptamana sa aduca un minim de doua regimente de infanterie marina si unul de tancuri cu ceva antiaeriana(tor,tunguska,sosna) si niste artilerie autoprop.in timpul asta americanii iti aduc(aerian sau cf) una bucata ABCT-uri(90 abrams,tot atatea bradley,120 m113) si end of game.

 • Banuiesc ca intentiile rusilor ar fi descoperite din timp, ceea ce ar permite asezarea unor baraje de mine in zonele critice. Puitorul 274 si cele patru dragoare de mine ar putea executa minarea.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: