Terestre

Rusia a testat noul tanc de comanda T-90AK

T-90K

Versiunea electronică a publicaţiei “Signalman” anunţă că cei de la Nizhny Tagil au testat înainte de aplicaţia “Caucasus – 2012” un nou tanc de comandă – T-90AK.

Dezvoltat din tancul T-90A, versiunea AK dispune de aparatură dublă pentru comunicaţii şi navigaţie, display-uri pentru afişarea situaţiei tactice, software şi hardware complex pentru controlul unui batalion de tancuri integrate într-un sistem unic denumit ESU TZ.

Noua ţestoasă este de câteva ori superioară versiunii precedente T-90K introdusă în serviciu în Iunie 1994.

Aceeaşi sursă menţionează faptul că Brigada 5 Infaterie Motorizată, care a testat în ultimii ani sistemul ESU TK, va lua parte la aplicaţia strategică cu exerciţii de stat major la nivel strategic “Caucasus – 2012”.

Noile dotări vor fi folosite în cadrul aplicaţiei majore care va exersa practicile utilizate în câmpul de luptă modern de ducere a războiului net-centric cu sisteme automate de control bazat pe ajutorul echipamentelor electronice, recunoaşteri din spaţiu, comunicaţii prin satelit, vehicule aeriene fără pilot, armament de mare precizie, etc.

Până în prezent au fost identificate majoritatea defecţiunilor sistemului de control tactic, iar sistemul ESU TK a intrat în faza finală de testări înainte de a se lua o decizie legată de viitorul acestui produs.

T-90AK

Sursa: Vestnik

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.

 

 

3 Comments

  • Oare si aici o sa aplice aceeasi strategie ca si la Su T 50 PAK FA adica testarea pe o platforma deja existenta a tuturor tehnologiilor necesare a fi integrate in produsul nou care va aparea?
    Asa a aparut si Su 35 BM care are foarte multe elemente de generatia a 5-a.
    Acum o sa apara tot asa is Armada?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: