Geopolitica

Rusia a inceput numaratoarea inversa in asteptarea acceptarii propunerilor inaintate catre SUA si NATO

Delegația rusă a declarat începerea numărătorii inverse în așteptarea adoptării propunerilor Moscovei

Konstantin Gavrilov, șeful delegației Rusiei la negocierile de la Viena pentru securitate militară și control al armelor, a declarat:

“There arrives a moment of truth when the West either accepts our proposals or other ways will be found to safeguard Russia’s security.”

Gavrilov a adăugat că vestul chiar se confruntă cu momentul adevărului, pentru care a început numărătoarea inversă.

Konstantin Gavrilov

Konstantin Gavrilov

Oficialul rus a mai spus în cadrul Forumului OSCE pentru cooperare în domeniul securității că acțiunile NATO au dus la fragmentarea spațiului pan-european și a afectat autoritatea OSCE, această organizație fiind transformată în ostateca agendei alianței nord-Atlantice.

În aceste condiții, delegația rusă va veni de acum înainte la Forumul OSCE pentru cooperare în domeniul securității… doar cu probleme care corespund propriilor interese naționale, a subliniat șeful delegației ruse.

Concluzia: șantaj

Eu așa văd.

Rusia, adică Putin, vede un moment foarte bun de exploatat și dă un mare șah la mireasă. SUA are necazuri în altă parte a planetei…

Putin este soluția sau problema.

De urmărit opțiunile, dar mai ales alegerile.

Iulian Iamandi

4 Comments

  • Si ete asa vor rusii sa destabilizeze NATO – daca nu se baga americanii si englezii can va ataca Rusia din nou Ucraina. Ca sa poate si tarile de la margine sa se gandesca cam ce asigurare iti da o hartie semnata.
    Mai pe sleau – pai daca aia care si-au asumat ca vor apara Ucraina nu o fac, ce garantii avem ca NATO va mai functiona?

  • Cand faci ditamai atacul cibernetic pe o scara mai mare ca in Georgia si trupele tale inca nu sunt la Nipru inseamna ca ai o problema mare ,mai ales cand toate articolele privind acel atac citeaza nu surse din cadrul vreunei companii de internet security majore,cum a fost de atatea ori in atacuri similare nonstatale, privind atacul, ci o corporatie ca Microsoft ,iar daca mai adaugam ca SUA au asigurat finantare pt protectia Cyber a Ucrainei prin programe dedicate, oare la ce concluzie ajungem,oare ca daca intra Rusia in Ucraina afganistanul anilor 80 e nimica toata si stim cum s-a terminat pt Uniunea Republicilor Socialiste Sovietice invazia in afganistan

  • Ce nu inteleg inbuibatii incompetenti din clasa noastra conducatoare e ca un razboi cu Rusia va fi local. E chiar doctrina americana sa nu escaladeze. Adica in cel mai fericit caz in zonele rusofone foste tariste ale Ucrainei, in cel mai rau ceva rachete in capul celor de pe margine. Dar nici un scenariu nu e in favoarea noastra.

    • @Cornel: Scenariul cel mai rau pentru noi ar fi o intelegere intre americani si rusi pentru partea noastra de lume.Din istorie stim ca intelegerile de tipul asta au avut consecinte nefaste pentru noi.Cred ca un conflict local in Ucraina de est ar fi de preferat unei intelegeri cu Rusia, unde rusii ar simti ca s-a deschis iar portita de oportunitate pentru ei si ca se poate reveni la “modelul” asta brevetat la Ialta.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: