Terestre

Rusia a executat antrenamente cu rachete Iskander la Marea Baltica

Unitățile rusești de la Marea Baltică dotate cu rachete Iskander s-au antrenat excecutând lansări simulate în timpul unui exercițiu al artileriei și rachetelor aparținând Floteri Baltice.

Iskander-M

Iskander-M

“The missilemen covertly advanced to the assigned positional area, built up positions and fired electronic solo and group launches at targets imitating adversary missile launchers, airfields, protected objects and command posts.”

A comunicat Districtul Militar Vest.

Peste 400 de militari și 20 de unități de tehnică s-au antrenat pentru relocare, implicit pentru a evita focul de contrabaterie după lansările de Iskander. Unitățile de rachete ale Flotei Baltice s-au instruit operând în condiții de contaminare nucleară și chimică, respingând atacurile lansate de inamic.

Racheta Iskander 9K720 (SS-26 Stone, în clasificarea de cod a NATO) este concepută pentru a distruge ținte cum ar fi sistemele multiple de lansare a rachetelor (MLRS), complexele anti-aeriene, avioanele și elicopterele aflate în bazele aeriene, precum și posturile de comandă și infrastructura.

O brigadă include peste 50 de vehicule specializate: lansatoare, încărcătoare, comandament și depanare.

Acest sistem poate lansa rachete balistice la o distanță de 500 de km.

Cristian Oancea

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: