Resboiul Stelelor

Rusia a creat un directorat special pentru misiunile pe Luna

Rusia a creat un directorat special pentru misiunile cosmice cu destinația Luna, a anunțat președintele corporației spațiale ruse Roscosmos, Dmitry Rogozin, în cadrul unui mesaj special de anul nou în care a felicitat cosmonauții ruși.

Luna-25

Luna-25

“Roscosmos has created a special directorate, of which I am in charge myself, to be well up on all the nuances and elements of preparations for lunar missions. This sets new tasks to and opens up new prospects in front of crewed space flights.”

În cadrul aceluiași mesaj video, Rogozin a menționat că sona selenară Luna-25 va fi lansată anul acesta de pe cosmodromul Vostochny.

Decizia creării unui program special reunit pentru cercetarea Lunii a fost luată în ultimile zile ale anului trecut, a mai precizat Rogozin.

Institutul rus de cercetare TsNIImash a prezentat în luna Iunie a anului 2019 la Le Bourget un concept de program destinat explorării selenare. Prezentarea a inclus o informare conform căreia un echipaj uman va aseleniza în anul 2030, moment în care pe suprafața Lunii vor fi deja operaționale dispozitive automate.

După 2030 ar putea urma dezvoltarea unui misiuni selenare permanentă, a cărei fază principală este programată pentru perioada 2032-2035.

Iulian Iamandi

2 Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: