Armata Romana Fortele pentru Operatii Speciale

Resolute Support – Continuitate romaneasca in Afganistan

Grup românesc de Operaţii Speciale

Grup românesc de Operaţii Speciale

România a trimis zilele acestea în Afganistan un Grup românesc de Operaţii Speciale, o structură de nivel batalion – Batalionul 33 Vânători de Munte “Posada”, precum şi un Element Naţional de Sprijin, acestea fiind primele trupe româneşti dislocate special pentru a lua parte la misiunea Resolute Support.

După încheierea misiunii ISAF (International Security Assistance Force), continuitatea adaptată de după 1 Ianuarie 2015 poartă numele de Resulute Support.

Continuitatea adaptată înseamnă instruirea, consilierea şi asistenţa forţelor şi instituţiilor de securitate afgane.

Resolute Support mai înseamnă si implicarea unei forţe formate din 12 000 militari din NATO şi naţiunile partenere, având ca bază principală Kabul/Bagram şi patru baze satelit în Mazar-e Sharif, Herat, Kandahar şi Lagman.

Misiunea Resolute Support se desfăşoară în urma adoptării în unanimitate de către ONU a Rezoluţiei 2189, pe 12 Decembrie 2014.

Aşa stau lucrurile acum.

Vă dorim să vă întoarceţi sănătoşi şi în efective complete.

Să ne revedem cu bine!

/O

Multumesc pentru pregătire,

Iulian Iamandi

 

8 Comments

 • M4 SOPMOD cu CQB Receiver. Nice. Poate ar fi fost mai bine sa luam si niste HK416, dar cum am vazut si Bushmaster ACR în dotare la baietii nostri din forţele speciale banuiesc că nu e o nevoie foarte mare. O casca pentru forţele speciale e musai sa luam/dezvoltam.

  Militarul din dreapta din primul rand seamana suspect de mult cu Ponta. :))))

 • Cred ca fara ochelarii aia de sudura purtati chiar si noaptea nu se mai poate face armata in Romania de cand cu Hollywood-ul :)))
  Asta este, asa o fi moda acuma, sa nu se poata uita descultii aia crescatori de capre in ochii tai cand il mierlesti ca dupa aia ai cosmaruri noaptea si nu mai poti cheltui linistit banii castigati ca mercenar (pardon, am vrut sa zic “aparator al tarii”)…

  • mai ales ca nu trebuie sa-ti intre praf in ochi sau aschii..
   sau mor unii de ciuda ca prin anii 70 cand erau ei la dans nu aveau asa ceva
   na’ ce sa-i faci capra vecinului vine mai bine imbracata

 • Pentru Unu
  -ochelarii sint balistici(nu sudura), cum zici tu si au doua roluri:
  1. protectie fizica,adica orice corp ascutit, contondent,de mica sau mare viteza,vatamator pentru “lumina ochilor” va fi oprit, iar persoana care ii poarta va putea vedea in continuare. gugaleste dupa APEL.
  2.protectie fizica, adica orice persoana care nu ma place, nu va putea sa recunoasca ,dupa chip sau dupa programe de recunoastere faciala, fata mea de Ponta, si astfel imi vor fi protejati familia, prietenii si structrura din care fac parte;mai ales de neavizati care…….
  mai exista de asemeni dexonline care explica termenul de mercenar.
  conform codului muncii sint angajat al statului si sint retribuit pentru munca pe care o prestez.
  daca lucrez la primarie pe post de spalator de bude tot angajat al statului sint, si sint retribuit pentru munca pe care o prestez.
  daca ceva nu imi convine imi dau demisia sau sint dat afara,scurt si simplu.
  nu toti ne-am nascut cu lingurita de git.
  si pina sa faci comentarii mai citeste fratele meu ca mai ai de invatat.de fapt toti avem,dar unii mai mult decit altii.
  iar daca nu iti convine de ceva sau de cineva pune-te in pielea lui pe reala si ai sa vezi ce inseamna.
  e usor sa faci comentarii

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: