Redactia

Iulian Iamandi, redactor-şef

Iulian Iamandi, redactor-şef

Iniţiator al proiectului Resboiu, este absolvent al “Cursului pentru jurnalişti care transmit din teatrele de operaţii” desfăşurat la Brigada 6 Operaţii Speciale “Mihai Viteazu”, lucrează în publicitate şi este fost IT-st.

Experienţa de media a început-o prin posturi de radio şi redacţii ale unor ziare locale.

Pasionat în egală măsură de toate cele patru categorii de forţe, de istorie alternativă şi de scris.

Cândva, a făcut un sport paşnic: box.

Marius Constantin, redactor

Spotter ocazional, pasionat în primul şi în primul rând de aviaţie, cititor cu lipsă de timp. Recent, a descoperit – la faţa locului – farmecul blindatelor.

În redacţie îndeplineşte funcţia de XO.

Emil Boboescu

Emil Boboescu, redactor

Istoric militar, cu un doctorat in istorie pe final la Universitatea Bucuresti si École des Hautes Études en Sciences Sociales Paris cu tema Uniforme romanesti postbelice, master si licenta in istorie si un master in stiinte militare si informationale facut la UNAP.

A lucrat in trecut pe la Camera Deputatilor si pe la Muzeul National de Istorie, uneori si profesor la pitici (clasele 1-8); ca distractie principala, membru activ al Asociatiei Traditia Militara (vezi foto, fruntas din Regimentul 1 Graniceri) si cam tot ce presupune istorie militara si de transporturi. Scrieri trecute: Buletinul Muzeului Militar National, Historia, Revista Politiei de Frontiera si altele.

Mozambic Ziua Marinei 2012

Mozambic

Instructor de dans, specializat in batute pe loc sau din alergare. Horele si sarbele nu sunt incluse in oferta, dar compenseaza prin cursuri de supravietuire urbana.

In CV-ul sau a strans mai multe activitati pasnice: scafandru militar, abordaj, cagule, calibre, toate adunate de prin diverse structuri.

Dintre noi, este cel mai apropiat de Marina Militara.

Si are niste tatuaje… de invidiat!

 

Victoria-Adina Călin

Absolventă a celei de-a 13-a ediţii a Cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, organizat de MApN la Forţele Navale Române în 2016, a învăţat, de la instructorii săi de la Forţele Navale pentru Operaţii Speciale şi de la Batalionul 307 Infanterie Marină, să se ghideze în viaţă după principiul „Dacă nu poţi trece de un obstacol, scufundă-l!”.

În cadrul redacţiei Resboiu deţine paşnica (şi nu prea) funcţie de fotoreporter.

Deşi nu este născută în zodia Scorpionului, iar după figură n-ai zice, i se mai spune şi „Scorpy”.

 

Andreea Sterea

Andreea Sterea

Absolventă a Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, cu un Masterat în Ştiinţele Educaţiei. În ultimii ani a activat ca specialist în PR, având o bogată experienţă editorială (Ed. Nemira, Ed. Millenium) şi publicistică.

A semnat cronici de carte şi articole în importante publicaţii online şi print (Ziare.com, Cosmopolitan.ro, Epoca.ro, Revista Suspans, Nemira Blog, Galileo Online, Gazeta SF, Revista EgoPHobia, Revista Cronica Veche, etc).

Adevărat agent literar, a mijlocit publicarea volumelor The Angellove Society: Crux, Limbo şi Magic and Madness (semnate de Şerban Andrei Mazilu) de către editura americană Wheelman Press.

În prezent este co-fondator şi director al editurii Crux Publishing, unde a coordonat şi realizarea volumelor de colecţie Metamorfoze şi Conan Barbarul, dedicate autorilor clasici de literatură fantastică.

 

%d bloggers like this: