Redactia

Iulian Iamandi, redactor-şef

Iulian Iamandi, redactor-şef

Iniţiator al proiectului Resboiu, este absolvent al “Cursului pentru jurnalişti care transmit din teatrele de operaţii” desfăşurat la Batalionul 51 Operaţii Speciale “Vulturii”, lucrează în publicitate şi este fost IT-st.

Experienţa de media a început-o prin posturi de radio şi redacţii ale unor ziare locale.

Pasionat în egală măsură de toate cele patru categorii de forţe, de istorie alternativă şi de scris.

Cândva, a făcut un sport paşnic: box.

Marius Constantin, redactor

Executive Officer (XO) la Resboiu, absolvent al “Cursului pentru jurnaliști care transmit din teatrele de operații” desfășurat la Batalionul 53

Spotter ocazional, pasionat în primul şi în primul rând de aviaţie, cititor cu lipsă de timp. Recent, a descoperit – la faţa locului – farmecul blindatelor.

În redacţie îndeplineşte funcţia de XO.

Emil Boboescu

Emil Boboescu, redactor

Doctor în istorie, cu o teză în uniformologie, brav luptător pe câmpiile elizee ale muzeografiei militare, președinte al Asociației Tradiții Ostășești, scriitor de vagoane pe la Buletinul Muzeului Militar Național, Volumele Tradiție Istorie Armată, reviste de profil din țară și străinătate, coautor al monografiei Brigăzii 30 Gardă și degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat al cercetării.

Victoria-Adina Călin

Absolventă a celei de-a 13-a ediţii a Cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, organizat de MApN la Forţele Navale Române în 2016, a învăţat, de la instructorii săi de la Forţele Navale pentru Operaţii Speciale şi de la Regimentul 307 Infanterie Marină, să se ghideze în viaţă după principiul „Dacă nu poţi trece de un obstacol, scufundă-l!”.

În cadrul redacţiei Resboiu deţine paşnica (şi nu prea) funcţie de fotoreporter.

Deşi nu este născută în zodia Scorpionului, iar după figură n-ai zice, i se mai spune şi „Scorpy”.

Alina Dobre

Alina Dobre

Pasiunea a îndemnat-o să ni se alăture, oferindu-se voluntară pentru a pune umărul la Resboiu cu cât poate să-și rupă din puținul timp liber pe care îl are. În principal este vocea Radio Resboiu, iar în general se ocupă de publicarea comunicatelor de presă.

Uneori trage poze pe la evenimentele la care reușește să participe.

Câteodată urcă pe podium la Cupa presei la tir.

%d bloggers like this: