Aviaţie UAV/UCAV

Reaperi pentru Franta

MQ-9 Reaper

MQ-9 Reaper

In asteptarea NERON-ului sau complementar acestuia si grabita de ultimele interventii de prin Africa, Franta prin vocea ministrului Apararii Jean- Yves Le Drian si-a exprimat dorinta ferma de a achizitiona din Statele Unite ale Americii drone UCAV – Reaper constuite de General Atomics USA.

Dorinta ministrului este ca primele 2 dintr-un lot initial de 12 sa fie desfasurate ASAP (as soon as possible) in zona subsahariana a statului Mali pentru a linisti gruparile islamiste – deh mai convenabil decat a utiliza Rafale si Mirage 2000 in misiuni anti guerilelor islamiste Al Quaida.

Afacerea ar costa Franta undeva la 670 milioane de euro si este asteptat votul Congresului USA pentru a primi unda verde.

In cazul unui vot negativ Jean- Yves Le Drian isi va indrepta atentia spre Israel fiindca varu Itzic are pe taraba la vanzare chestii la fel de interesante in ceea ce priveste UCAV-urile.

Via:
DefenceTalk

– Marius Fenchea –

3 Comments

  • Ce ziceti voi nu vi se par cam scumpe de achizitionat dronele?
    Mie imi cam da cu virgula pretul imens chiar si cu tot armamentul din dotare, acces la codurile sursa>?! – Nu e mai simplu ca sa mai fabrici 12 Tiger-uri?

    • Acu’ ceva vreme (sa tot fie vr’o 2-3 saptamani) ‘al mai mare melitaur al finlandezilor zicea ceva de un inlocuitor pentru Viespile din ograda proprie. Omu’ zicea la momentul respectiv ca in maxim zece-douazeci de ani, Hornetii vor trebui ilocuiti tot cu ceva pilotat (JSF sau Gripen E/F), eliminand complet optiunea dronelor, pe motiv de pret mult prea mare(de achizitie si integrare/operare)…
      Acuma…ma gandesc ca, in situatia lor, finlandezii au cantarit foarte bine optiunile si au tras concluzii corecte…

  • Se pare ca Stelian are perfcta dreptate la pretul ala pe 12 avioane UCAV cred ca ar fi pentru Romania cea mai buna nisa de piata in domenul aeronautic militar, daca scoatem un sistem care sa fie pana in 10 milioane per aparat ca pret intr-o escadrila de 12 drone cu tot cu sistemele aferente am avea cu siguranta piata de desfacere…..

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: