Aviaţie

Rafale: UAE, Brazilia, India… Qatar si Kuwait!

Rafale la Saintt Dizier Air Show 2011

Zilele trecute, Ministrul Apararii Gerard Longuet a avut o intalnire cu cativa jurnalisti din domeniul aerospatial, carora le-a declarat ca alte doua tari din Orientul Mijlociu doresc sa achizitioneze avionul Rafale.

Este vorba despre Qatar, interesata de 24 avioane si Kuwait care ar dori sa cumpere intre 18 si 22 avioane.

Conditia insa, este ca Emiratele Arabe Unite sa sparga gheata si sa cada la o intelegere cu Franta pentru 60 Rafale.

Despre Rafale in Brazilia, ministrul a spus ca in prezent aceasta tara are alte prioritati si nu se asteapta la o decizie in viitorul apropiat.

Desi Longuet s-a declarat optimist in ceea ce priveste stadiul la care a ajuns oferta Rafale pentru India… zvonurile dezvaluie faptul ca Typhoon ar fi cel care s-a incadrat la “L1”, adica cel mai ieftin.

Sursa: Rafale News si Livemint

8 Comments

 • Nici pana in ziua de azi nu am inteles de ce esti fan al Rafale-ului, mai ales ca stiu ca nu esti dintre cei care s-au dedulcit la simpatii pe baza de interes. Tie chiar iti place aveonul asta pe care-l piloteaza o mana de frantuji si pe care toata lumea il cumpara doar prin ziare. Bre, iote colea aveon serios, Eurofighter Typhoon :-))).

  • Daaaa… puiul-minune, clocit de mai multe closti. Ma mir ca nu-i suna motorul a camion, daca tot s-au bagat si italienii.

   Iti amintesti discutia de la standul Eurofighter: avionul Typhoon a fost vandut in mai multe tari. (evident, in primul rand l-au cumparat aia de l-au construit si care tot in primul rand… au si avioane Tornado 😀 care sa il ajute).

    • Mhm. Rafale nu a avut nevoie de Mirage F1 sau 2000 pentru iluminare. Oameni seriosi… Probabil ca englezii, in urma costurilor folosirii de fitze a Typhoon-ului, vor face reduceri de buget in urmatorii ani ca sa acopere banii pierduti.

 • Indienii vor un aparat multirol pe care sa il foloseasca inclusiv pe portavion.Tehnic, raspunsul este Rafale.Daca vor cumpara EF vor trebui sa isi mai cumpere un alt avion pentru portavion.Logistic, este mai ieftin si simplu sa folosesti un singur tip de aparat.
  Daca India ar vrea sa isi cumpere un aparat destinat doar suprematiei aeriene, atunci, cel putin din considerente politice si economice, ar fi ok, Eurofighter(aparat fabricat de U.K, Spania, Italia, Germania).
  Rafale este frate cu EF, si este un adevarat aparat multirol in comparatie cu fratele sau specializat in special doar pe suprematie aeriana.Marea problema a Rafale este ca are ca si constructor doar Franta.EF-ul, datorita tarilor care il construiesc, se bucura de o mai mare publicitate.
  Logistic, este mai simplu sa apelezi la un singur furnizor decat la 4.

 • Astazi se afla cine va fi cel mai cumparat avion european. Reprezentantii Dassault si Eurofighter au fost convocati la MOD indian pentru briefing…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: