Armata Romana

Rachete Patriot pentru Romania…

Patriot SAM

Patriot SAM

…in valoare de aproximativ 3.9 miliarde de dolari.

Asta potrivit unei notificari trimise de DSCA pe data de 10 Iulie catre Congresul American si aprobata de catre Departamentul de Stat ieri, 11 Iulie.

Guvernul Romaniei a solicitat potentiala vanzare a 7 baterii Patriot Configuration-3 impreuna cu Unitati Modernizate de Conducere a Focului.

Lista completa de cumparaturi ar cuprinde urmatoarele:

 • sapte radare AN/MPQ-65
 • sapte statii de control a angajarii AN/MSQ-132
 • treisprezece grupuri antena-catarg
 • 28 lansatoare M903
 • 58 rachete Patriot MIM-104E Guidance Enhanced Missile-TBM (GEM-T)
 • 168 rachete Patriot Advanced Capabilty-3 (PAC-3)
 • sapte generatoare de energie electrica EPP III
 • echipamete de comunicatii, unelte si echipamente de testare, echipament de sprijin, generatoare manuale si documentatie tehnica, echipament de instructie, piese de schimb.

Ar fi de asemenea incluse alte elemente legate de sprijunul logistic al programului.

Principalii contractori vor fi Raytheon Corporation in Andover, Massachusetts, si Lockheed-Martin in Dallas, Texas.

Via:
DSCA

Marius Constantin

16 Comments

 • Doamne ajuta sa le vedem odata in dotare! Teama cea mai mare e sa nu facem prostia sa nu sarim chiar acuma pe ocazie, ” ni le dai ? gata, le-am luat. “, dupaia iar alergam dupa alternative de mana a doua, asa cum am facut si cu cele 50 de F16 bloc 50-52 noi-noute pe care ni le dadeau sigilate, la cheie , acuma incropim si nimeni nu are MLUuri disponibile, alergam ca capiatii sa punem mana pe ele, ni le dadeau la 4 miliarde si gata ai rezolvat problema aviatiei.
  Trebuie curaj politic si CONSENS NATIONAL : da domne, le luam.

  • PAC-2. GEM + serviciu a intrat în 2002, iar GEM standardul / T este cea mai noua modernizare a realizata dupa 2004. PAC-3 MSE noiembrie 2012 ultimul upgrade 2014.
   Si Dacia a aparut in 1960 dar o conduci si astazi sub diferite variante si forme mai noi ca cele din ani 60. tot asa e si cu rachetele Patriot au aparut in ani 70-80 si pana in 2017 au iesit mai multe variante, nu ca la tovarasi tai de la rasarit care la fiecare inbunatatire iau schimbat numele, ex: S 75, s 20, s 300, s400 etc. Asa ca mai baga doua pare de votca de suparare! 🙂

  • Stai linistit ca multi din aia care comenteaza sunt si romani . Drept sa spun pe mine ma doare fix in pix de comentariile lor . Singurul lucru important este sa vedem sistemele alea in curte . Oare ce comenteaza despre polonezi ca aia vor sa dea vreo 8mld.

 • bine spus, John Doe, avem si noi cozile noastre de topor, acolo sa ne faca de cacao la dusmani, dar vorba ta noi sa mergem inainte, sa le avem in curte, pot sa latre ei pina li se ia.

 • Mai bine ar cumpara tankuri sau avioane noi. Ceva mai practic.”Patriotul” costa mult si nu-i vad rostul.

   • silozuri care, in opinia mea, prietene Adi, adapostesc nici mai mult nici mai putin decit…. armele nucleare transferate in secret din Turcia, de la Incirlik, la noi.

    Si pe care, atita timp cit sint la noi, pe teritoriul nostru, le putem utiliza cum vrem noi…. in caz de amenintare nucleara, cert.
    Ca si Baza de la Deveselu, la fel, putini stiu asta, insa in Acord e stipulat clar negru pe alb “in caz de atac impotriva Romaniei baza trece automat sub juridictia Statului Roman care decide prioritatile si obiectivele necesare apararii nationale”.

    Avem deci si incarcatura si vectorii.
    Precizez asta pentru a intelege mai bine fraza lu Iohannis “we can deter Russia, of course, I think we do”.
    Tradus : care pe care, de vrei asa asa va fi, joaca-te cu focu.
    Deci dincolo de ironia voastra ramine eventualitatea asta, ipoteza ca putem riposta.

  • Olex, schimba “dioptria” si o sa vezi rostul “patriotilor” aparand tancurile care altfel chiar nu-si ar avea rostul.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: