Marină

Programul naval al Taiwanului pentru urmatorii 20 de ani

taiwan

Forțele Armate Taiwaneze se pregătesc de realizarea unui program naval major ce se va desfășura în următorii 20 de ani, și care presupune înlocuirea aproape în întregime a vaselor de care dispun acum Forțele Navale cu altele noi, mai multe detalii asupra programului urmând să fie făcute publice în luna Noiembrie.

Toate navele incluse în program ar urma să fie construite și proiectate în Taiwan, dar cu sprijinul companiilor occidentale.

Etapa de proiectare a navelor se speră a fi încheiată în următorii 5-10 ani, pentru ca în următorii 10-15 ani să se încheie etapa de realizare efectivă.

Concret, Forțele Navale Taiwaneze ar urma să beneficieze de 4 noi distrugătoare cu un deplasament de 10.000 tone, 10-15 fregate catamaran cu un deplasament de 3.000 tone, nave de debarcare, realimentare și 4-8 noi submarine cu deplasamente de 1.200-3.000 tone.

Aceste nave vor înlocui distrugătoarele Kidd, fregatele Knox, O.H. Perry, La Fayette, 11 nave de debarcare și logistice, și cele două submarine din clasa Hai Lung(clasa Zwaardvis), de origine olandeză.

sursa: Defense News

sursa foto: Wikipedia

– David Victor –

2 Comments

  • Incet dar sigur Republica China (Taiwan) se indreapta spre auto-suficienta in domeniul armamentului. Astfel va scadea drastic dependenta de armamentul american si va da un motiv in plus comunistilor de la Beijing sa se oftice in privinta ambitiilor lor de a anexa Taiwanul.

  • Si cand se vor uni pasnic? Ca asta va fi finalul … probabil contra Jap … a se vedea pozitia taiwan asupra insulelor disputate de jap si chi

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: