Aviaţie

Primele doua ursoaice au iesit din hibernare

Ursii, la plimbare. Cate doi, cate doi...

Două ursoaice strategice, model Tu-95MS, s-au dat cu succes pe cerul Oceanului Arctic precum în vremurile rele, dar mai bune. Ce vremuri…

Misiunea, care a fost prima din acest an, a început în noaptea dintre 27 şi 28 Ianuarie şi s-a lăţit de-a latul a peste 16 ore.

Anul trecut au fost efectuate circa 50 de patrulări.

Dar, la această misiune, pe lângă realimentarea de la tankerul Ilyushin Il-78… ursoaicele au zburat cot-la-cot şi cu două avioane Eurofighter Typhoon.

Sursa: RIA Novosti

Pssst, nenea Alex, ştii cum ar fi putut ursoaicele să scape de Typhooni în caz de luare de bucle? Trebuiau să aterizeze, pentru că în zonă nu se afla nici un Tornado.. =))

11 Comments

  • superbe zdranganelele astea; cred ca singurul lor punct slab e amprenta radar cat Casa Poporului, de la elicele alea duble contrarotative.
    BTW, modelul se apropie de vreo 60 de ani, nu?

    • Ba da..din cate atiu eu sunt facute prin 50-si ceva…dar cred eu ca le vor mai folosi pana la aparitia PAK-DAului…asa ca muult timp de-acum incolo…

      • Da, ursoaicele, in rind cu B 52 lucreaza de prin 55…, oricum i-si fac treaba, important e sa se afle in aer pe durate lungi de timp cu incarcatura nucleara la bord., De ex. Tu 160 are un rol putin deosebit. Nici rusii,nici americanii nu se gindesc inca sa le scoata, cel putin nu pina prin anii 30…

  • Poate cele doua Ursoaice nu prea le-a dat fiori (ceea ce tot nu cred) dar sigur cele doua Mig-31 din escorta i-a facut sa transpire pe sub presurizatoarele umflate la maxim.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: