Marină

Prima propunere pentru Littoral Strike Ships ale Royal Navy

Compania britanică de consultanță Prevail Partners și-a prezentat propunerea pentru două nave de luptă ale marinei regale ce au fost anunțate de către secretarul britanic al apărării la începutul acestei luni.

Littoral Strike Ship

Littoral Strike Ship

Prevail declară că nava multirol (MRV) a fost concepută ca navă logistică și ca bază pentru elicoptere, permițând națiunii să își proiecteze puterea și să execute misiuni cu forțele pentru operații speciale.

MRV este de asemenea capabilă să servească drept platformă de răspuns în situații de urgență, aspect în concordanță cu prevederile ministerului britanic al apărării și anume faptul că navele ar trebui să fie multirol, dislocabile oriunde pe glob, capabile să efectueze atât misiuni de sprijin pentru crize umanitare, cât și misiuni de luptă într-un eventual conflict armat.

Anunțând achiziția potențială a navelor, secretarul britanic al apărării, Gavin Williamson, a declarat că acestea vor face parte din două grupuri navale de atac, fiind sprijinite cu nave-escortă, nave de sprijin și elicoptere.

Unul dintre grupurile de atac ar urma să fie instalat în Oceanul Pacific sau Indian și unul în Marea Mediterană, Baltică sau Oceanul Atlantic.

Navele ar putea să se alăture portavioanelor aparținând Marinei Regale, navelor de asalt amfibii și navelor de transport din clasa Bay într-un singur comandament militar amfibiu, a menționat ministrul apărării.

Modelul Prevail MRV este oferit ca o soluție cheie pentru “300 de zile lucrătoare pe an” pentru închiriere. După cum se explică în propunere, nava va fi deținută și operată de Prevail și de partenerii săi. Marina Regală va trebui doar să-și îmbarce forțele și echipamentul pentru operațiuni.

“Prevail’s team will build, crew, manage, and sustain the MRV for over 300 operational days every year. Prevail will also integrate specialist capabilities such as USVs or UAVs into the ship,” a declarat compania în propunerea sa.

Nava ar avea o punte heliport capabilă să opereze CH-47, Super Puma și alte elicoptere militare. De asemenea, ar permite operațiuni amfibii cu capabilitatea de a descărca vehiculele de mare tonaj prin intermediul mexeflotelor.

Conform raportului, MRV va măsura 209 de metri în lungime, va avea o rază de  acțiune de peste 10.000 de mile marine și va oferi spațiu pentru o forță îmbarcată de 400 de oameni. Prevail declară că prima navă ar putea fi pregătită pentru operațiuni în 2020.

 

Cristian Oancea

1 Comment

  • Daca, am avea 4 ca si astea ,cu cate 2 F35 si 2 elicoptere ASW pe ele ar fi grozav. Or fi scumpe,cred , dar am face ceva show la M.N. Plus, ca si prin Bosfor se pot plimba fara probleme,fiind cu tonaj redus, nefiind nici macar portavioane.Interesante.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: