Fortele Navale

Prima nava din clasa Kormoran II a inceput testele pe mare

kormoran

Kormoran II

Prima nava din clasa Kormoran II a Marinei Poloneze a inceput testele pe mare, nava denumita ORP Kormoran a efectuat primul voiaj pe mare in data de 13 iulie 2016, constructia fiind inceputa in aprilie 2014, lansarea la apa a avut loc in septembrie 2015, urmand ca in noiembrie 2016 nava sa intre in dotarea flotei militare.

Kormoran II reprezinta o clasa de nave vanator de mine a Fortelor Navale Poloneze, acestea au o lungime de 59 m, o latime de 10 m, un deplasament de 830 tone, coca navei este construita din otel non-magnetic, navele vor fi echipate cu doua ROV-uri Saab Double Eagle si un vehicul autonom submersibil (AUV), de tipul HUGIN 1000 MR, vor mai dispune de doua mitraliere de 12,7 mm, pentru protectia antiaeriana vor avea la dispozitie doua tunuri ZU-23-2MR Wrobel II si doua lansatoare de rachete GROM.

Pe langa ORP Kormoran urmeaza sa mai fie livrate alte doua nave, respectiv ORP Albatros in anul 2019 si ORP Mewa in 2022, in baza unui contract in valoare de 383 milioane $ semnat in septembrie 2013.

– David Victor –

 

 

8 Comments

   • Vazui, intrebarea era ce e cu 12.7? ca tunurile de 23 sunt mai serioase. Nu sunt pt pirati ca e doar vanator de mine. Scafandri?

      • In caz de razboi nu te intreaba nimeni ce esti, odata ce ai pavilionul marinei militare. Sau crezi ca daca i se da o misiune de supraveghere pe timp de razboi, capitanul o poate refuza pe motiv de “nu e vanatoate de mine”

       • Ai dreptate – tocmai ce am auzit de cresterea pericolului somalez pe coastele poloneze….
        S-au ca rusii preiau tactici japoneze (nu ninja ci kamikaze)…

 • In general, armamentul artileristic al unui dragor este folosit in vederea distrugerii minelor care apar la suprafata in urma operatiunilor de dragaj.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: