Aviaţie UAV/UCAV

Polonia comanda din nou mini-UAV tip Fly Eye

Fly Eye UAV

Fly Eye UAV

Ministerul polonez al Apărării a comandat încă o tranşă de mini-UAV tip Fly Eye de la WB Electronics, în cadrul unui contract cu valoarea de 24 milioane de zloţi/7.6 milioane de dolari.

Astfel, WB va livra 12 sisteme Fly Eye, fiecare fiind compus din vehicule aeriene, o staţie uşoară de control, un terminal optic şi o staţie transceiver mobilă. Compania va furniza de asemenea şi servicii de pregătire pentru operatorii şi tehnicienii sistemului de recunoaştere.

Nouă sisteme a câte patru UAV-uri fiecare vor fi livrate unei unităţi aparţinând forţelor speciale, care operează Fly Eye încă din 2010 şi deja utilizează şase exemplare în sprijinul contingentului militar polonez din Afganistan. O altă unitate poloneză va primi trei seturi a câte trei UAV-uri pentru misiuni de recunoaştere şi de coordonare a artilerie.

UAV-ul Fly Eye este lansat din mâna operatorului. Are lungimea de 1.9 m, avenrgura de 3.6 mp şi greutatea maximă la decolare de 11 kg – inclusiv încărcătura utilă de 4 kg. UAV-ul are o rază de acţiune de 50 de kilometri şi o anduranţă de zbor de 2-3 ore.

Bateriile şi încărcătura de supraveghere sunt ejectate automat în timpul secvenţei de aterizare asistată de paraşută.

Sursa: Flight Global

– Iulian Iamandi –

3 Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: