Diverse

Planurile de modernizare ale fortelor armate ucraineene

Zbroyni Syly Ukrayiny Prapor

La finalul lunii trecute ministrul ucrainean al apărării, Donald Salamatin, a anunţat că pentru 2012 bugetul alocat reabilitării şi reparării tehnicii de luptă a crescut de 2.4 ori, ajungând la 708 milioane hryvnia şi că datorită unei bune gestionări a fondurilor au mai fost alocate alte 111 200 000 hryvnia în acelaşi scop.

Planurile ucraineenilor includ repararea şi modernizarea a 53 avioane, 30 elicoptere, 14 sisteme de rachete sol-aer, 14 nave militare, plus alte arme şi echipamente militare.

În primele cinci luni ale acestui an au fost deja redate trupelor, după reparare, 11 avioane de luptă, 6 elicoptere şi opt sisteme de rachete sol-aer.

Acestora li se adaugă alte şase avioane de luptă au fost modernizate.

În luna Mai au fost reparate şi redate armatei şase BTR-80, alte 11 fiind planificate pentru livrare în luna Iunie, în cadrul unui contract valorând 7.59 milioane de dolari.

Sursa: BMPD Livejournal

– Resboiu –

17 Comments

 • Frate 111 200 000 UAH, păstrând paritatea de la botul calului din Ucraina 2 UAH/1 RON, înseamnă 5560000 RON (la banca din Cernăuţi, paritatea e de 1 UAH/0,34 – 0,4 RON).
  Suma mă cam sperie, şi mă gândesc că vecinii noştrii au cam abordat politica fostului CCCP, care a dus în cele din urmă la colaps..

  • Nu le merge rau. Zilele astea irakienii au mai receptionat cateva zeci de BTR-4 de la ei. In plus, Ucraina doar isi repara si modernizeaza. Noutati nu prea.

   Pe de alta parte, este nasol de noi.

  • Deci cam 100 milioane euro..cam atat probabil cheltuim si noi pe rate,ce mai modernizam,ce programe mai merg din inertie..

 • Bun dar oamenii astia pana la urma se refera la modernizari in sensul propriu al cuvantului,adica se ia un MiG-29,i se pune un radar mai destept,alte echipamente pe el si l-ai facut MU-1 sau prin modernizari ei inteleg si reabilitari ale tehnicii existente?

  Din ce am cautat si io cel putin pentru aviatia lor probleme vor aparea dupa 2015 atunci cand or sa inceapa sa pice din MiG-uri si Suhoaie.

  Despre planurile lor de dotare pe termen lung stiu cam asa..

  Pentru sistemul AA,ei il modernizeaza pt a putea tine pasul cu sistemul unificat de aparare AA ex sovietic care mai este in uz intr-un numar de state ex-sovietice.

  In jur de 50 de elicoptere Mi-24 urmeaza sa fie modernizate.

  APC-uri BTR-3&4 plus modernizari de BTR-80,dar pana in momentul de fata nu au decat 10 BTR-4.

  Shkvali pe BMP-uri.

  Rachete AT dalea dale lor,Stugna-P.

  Rachete sol-sol,SEPSAN.

  In jur de 440 tancuri T-64..acum au cam 80

  Alte 180 T-84 ar urma sa doteze armata Ukrainei,desigur acum sunt in dotare intre 10-12..deci mai au de asteptat.

  74 avioane MiG-29 ar urma sa primeasca standardul MU-1

  10-12 Su-25 modernizate.

  Mai au planuri pentru cateva zeci de An-70,dar acum exista o comanda doar pentru 5.

  Cateva zeci de L-39 modernizate.

  Dupa 2015 un nou avion,in momentul de fata cel mai probabil din familiile Su-27 sau MiG-29,versiuni recente.

  Alea 4 corvete stealth.

  Desigur si la ei situatia este cam maronie,deci suntem colegi de suferinta..

 • M-am intrebat initial de unde au bani vecinii nostri pentru acest program insa rapsunsul mi-a venit imediat, din vazarile de armament, inclusiv al TAB-urilor in Iraq,contract se zice, respins de politicieni romani.Daca este asa, acesti oameni ar merita sa primeasca cel putin 30 de ani de inchisoare, plus confiscarea tuturor bunurilor, pentru ca au subminat potentialul militar al Romaniei.

  • Ucraina este o tara foarte bogata. Cea mai bogata sub aspectul resurselor din Europa dupa Rusia. Singurul lucru pe care nu al poseda este gazul natural si petrolul. E stat industrializat si au mostenit o parte a infrastructurii sovietice si a potentialului stiintific si academic. Asa ca au cu ce daca vor o modernizare a fortelor armate. Astazi sunt suprainarmati, cu precadere pe seama URSS, dar dotarile actuale sunt in mare invechite si au nevoie de modernizare daca vor sa pastreze ritmul cu vremurile. Daca Ucraina ar avea buget excedentar vre-o 15 ani sau ar avea petrol si gaze, ar putea avea cea mai serioasa armata din Europa dupa Rusia si NATO.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: