Terestre

Piranha IV prezentat Armatei Bulgariei

Piranha Infantry Fighting Vehicle (IFV), membru al familiei de vehicule Piranha, a fost prezentat recent oficial în poligonul militar Tylbeto din apropierea orașului Kazanlak din Bulgaria.

Piranha IV 8x8 prezentat in Bulgaria

Piranha IV 8×8 prezentat in Bulgaria

La eveniment a asistat o numeroasă audiență, cu oficiali ai statului, invitați din partea autorităților și ai industriei locale.

Împreună cu partenerii, General Dynamics Mission Systems și Rafael Advanced Defense Systems, General Dynamics European Land Systems a desfășurat o demonstrație care a durat trei zile și a inclus trageri reale cu vehiculul Piranha IFV echipat cu o turelă telecomandată cu tun de 30 milimetri standard NATO, sistem de lansare rachete antitanc și un sistem complet integrat de comunicații și control.

Vehiculul este candidat în cadrul programului de achiziție Grup de Luptă la nivel de batalion, pentru Armata Bulgariei.

“General Dynamics European Land Systems is honoured to have the opportunity to present the full range of the PIRANHA system capabilities to the Bulgarian Army. With our proven technology and advanced system capabilities, we are confident in our ability to provide the Bulgarian Army with a compliant solution.“

A declarat Dr. Thomas Kauffmann, Vice President of International Business & Services of General Dynamics European Land Systems.

Turela montată pe Piranha IFV este de tip 30 mm Samson MK II de la compania israeliană Rafael Advanced Defense Systems.

Samson MK II este în două axe, girostabilizată, cu sistem dual de ochire (trăgător și comandant), telecomandată.

Sursa: Army Recognition

Iulian Iamandi

 

11 Comments

 • Macar astia au pus ochii pe Pirahna IV, nu pe IIIC….asa cum am facut noi. Nu mai asteapta si ei putin pana vine AGILIS? Asa, cam pana la anul…..si la multi ani! 🙂

 • Dacăl i-au pe lV,ne facem de cacao. La marină sunt peste noi,dacă m-ai pun ghiara și pe 16 Gripen noi-nouțe cu ofset,ar trebui să emigrăm în Congo.

  • Hmm un model de tranzitie intre modelul mai usor cu posibilitati de transport pe calea aerului 3-ul si modelul mai greu cu veleitati de MLI, adica 5-ul. Nu mai vorbim de faptul ca este singurul model Piranha fara comenzi pana acum. Deci sa-i invidiem pe bulgari?

 • Turela fiind stabilizata pe doua axe inseamna ca nu poate sa traga din mers daca viteza depaseste 12 km/h.

 • Jape ai mai zis-o p-asta cu emigrarea-n Congo de jde ori, altceva ce mai ai in stoc ? serios acum, nu ti s-a luat si tie de prostiile astea, ce natie esti tu nene ca roman nu esti oricit ai incerca sa pari roman … ce dreacu esti, boanghen, cialavec?

 • E din Congo, dupa cum ii place sa repete. Si il cred, asta e nivelul la care este “Mama Siberie”.

 • Sa nu ne grabim sa-i invidiem pe bulgari. Deocamdata doar a fost prezentat Piranha IV si anuntat castigator Grippen. Am avut si noi prezentare de Patria, intelegere de producere in comun cu Rheinmetall, productia de corvete Sigma, fregate modernizate, baterii Patriot, submarin repus in activitate, F35 dupa 2020, elicoptere de atac Cobra, etc. Sa nu mai vorbim de RFI-uri. Asa ca, pt moment, sa ne limitam la a-i invidia pe polonezi.

  • Corect! Bulgari imi inspira si mai putina incredere decat o fac ai nostri ca brazii! polonezii sunt oameni seriosi

 • Cred ca ar trebuii accelarat programul de inzestrare a-l armatei romane….Cutiile de conserve striga disparate la fiecare dotare a armatei romane ca “nu exista nici un pericol”…iar cind echipamentul a fost achizitionat spun”ati luat vechituri”….

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: