Aviaţie

Patru ofertanti in competitia organizata de Bulgaria pentru achizitia de avioane multirol

Ministerul bular al Apărării a primit patru oferte în replică la solicitările de propunere pentru furnizarea de avioane de vânătoare pentru Forțele Aeriene Bulgare. Data limită pentru depunerea ofertelor a fost 1 Octombrie 2018.

MiG-29 9.51 bulgar la Thracian Star 2014

MiG-29 9.51 bulgar la Thracian Star 2014

Două dintre oferte au avut pe plic timbre din Statele Unite ale Americii. Expeditorii americani au propus F-16 și F-18. Ceilalți doi ofertanți au propus Gripen și Eurofighter. Americanii și suedezii vin cu oferta de avioane noi, în timp ce ofertantul italian încearcă în continuare să scape de Tranche 1 zburate.

De la bulgari vor evalua propunerile două comitete separate, însă nu a fost comunicată o dată limită pentru anunțarea câștigătorului.

Bulgaria a invitat șapte competitori, însă Portugalia și Israelul nu au ofertat cu F-16 aflate în uz și nici Franța nu a transmis ofertă cu multirolul Rafale.

Iulian Iamandi

2 Comments

  • Dar unde este (H)Aurel, ala de ii facea pe bulgari stapanii Europei de est? Care lauda atat de mult tara castravetilor, cu ce avioane super bune au, cu fregatele lor ultimul-racnet.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: