Armata Romana

Participarea sefului Statului Major al Apararii la reuniunea Comitetului Militar al NATO

Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, va participa, în zilele de 15 şi 16 ianuarie, la sesiunea Comitetului Militar al NATO ce se desfășoară la Bruxelles, Belgia.

Participarea sefului Statului Major al Apararii la reuniunea Comitetului Militar al NATO

Participarea sefului Statului Major al Apararii la reuniunea Comitetului Militar al NATO

Pe agenda reuniunii se regăsesc subiecte referitoare la aspectele militare de actualitate privind provocările strategice actuale și viitoare ale NATO, strategia militară a NATO, misiunea Resolute Support din Afganistan, privind consilierea, asistenţa şi instruirea instituțiilor afgane și forțelor naționale de apărare și securitate, precum și situația securității regionale.

Totodată, discuțiile vor cuprinde și aspecte legate de dezvoltarea capabilităților finanțate din fonduri comune, parteneriatul NATO – Georgia, cu un accent special pe progresul pachetului substanțial NATO-Georgia, precum și despre situația de securitate din Balcanii de Vest și misiunea Forței Kosovo.

Sesiunile de discuții vor fi conduse de către președintele Comitetului militar al NATO, Air Chief Marshal, Sir Stuart Peach, susținut de către Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Curtis M. Scaparrotti și Comandantul Comandamentului Aliat pentru Transformare (SACT), generalul André Lanata.

Comitetul militar se reunește de două ori pe an la sediul NATO din Bruxelles, la nivelul șefilor apărării, pentru a discuta despre operațiunile și misiunile NATO și pentru a oferi Consiliului Nord-Atlantic consiliere militară bazată pe consens asupra modului în care Alianța poate răspunde cel mai bine provocărilor de securitate globală și o dată pe an se întâlnesc într-o țară membră a Alianței.

Biroul de presă al SMAp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: