Terestre

Parada de 1 Decembrie 2012: Episodul 5 – Detasamentul Batalionului 2 Infanterie “Calugareni”

Detasamentul Batalionului 2 Infanterie “Calugareni”, din Brigada 1 Mecanizata „ARGEDAVA”, a fost condus de maiorul Eduard Danilof, şeful de stat major al unităţii.

Structura de prestigiu a Armatei Romane, Batalionul 2 Infanterie a luat fiintă la 1 septembrie 1993, fiind prima unitate din armata incadrata exclusiv cu militari profesionisti. Personalul are o pregatire deosebită si o vasta experienta acumulata in teatrele de operatii din Angola, Irak si Afganistan.

Pe langa decoratia primita de 1 Decembrie (Ordinul Virtutea Militară în grad de Ofiţer), pentru rezultatele exceptionale obtinute in misiunile din strainatate, Drapelul de Luptă al unitatii a mai fost decorat cu Medalia ONU si cu Ordinul “Virtutea Militara” in grad de Cavaler cu insemne de razboi.

Personal din cadrul unitatii a participat, in septembrie 1994, la primul exercitiu NATO-PfP “Cooperative Bridge” din Polonia. Un an mai tarziu, batalionul a executat, in Angola, prima misiune de mentinere a pacii, in care a fost implicată o unitate combatanta a Armatei Romane, dupa al doilea razboi mondial. Batalionul a deschis si a inchis, practic, participarea Romaniei la operatiile ONU din Angola.

In anul 2005, batalionul a participat la misiunea “Antica Babilonia” din Irak, iar in anul 2006 a fost prima unitate din Armata Romaniei care a preluat responsabilitatea unei provincii, provincia Zabul din Afganistan. In 2011, sub egida ISAF, batalionul a executat o noua misiune în teatrul de operatii Afganistan.

 – Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;

1 Comment

  • Cand cu primavara de iasomie si extinderea mirosului prin vecini, cei din “2” incepusera sa faca exercitii de desfasurare in Bucuresti pentru ocuparea punctelor cheie.

    Asa am auzit atunci si eu, muritorul de rand..

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: