Armata Romana Fortele Aeriene

Onor la general! Laurian Anastasof, noul sef al SMFA

Laurian Anastasof

Laurian Anastasof

Generalul de flotilă aeriană Laurian Anastasof va fi investit astăzi în funcţia de Şef al Statului Major al Forţelor Aeriene.

Generalul de flotilă aeriană Laurian Anastasof s-a născut la 18 iulie 1965 in Călăraşi. A absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri de Aviaţie „Aurel Vlaicu”, promoţia 1990. După absolvire a fost încadrat la Baza 86 Aeriană unde a ocupat funcţii de la pilot la comandant de escadrilă.

Din anul 2001 a activat ca Instructor cu tragerile şi lupta aeriană la Baza 95 Aeriană Bacău. În 2004 a absolvit Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

A fost repartizat după absolvire la Baza 95 Aeriană în funcţia de comandant de escadrilă. In anul 2007 a absolvit Colegiului de Război al Aerului, Maxwell AFB din SUA şi este Master în Studii Strategice.

Generalul de flotilă aeriană Laurian Anastasof este înainte de toate pilot de MiG-21.

Unul dintre cei mai buni.

Avem onoarea, domnule general!

 

– Iulian Iamandi –

1 Comment

  • Felicitari si speram ca va adduce un suflu nou ca, conceptie moderna in Fortele Aeriene Romane! in primul rand ca nu ne vom opri decat la cele 12 F-16 A/B MLU Block 15 sica vom avea macar inca 36 ca sa totalizam 48 de aparate,si ca orice forta aeriana care se respecta sa avem si un bimotor supersonic multi-rol in dotare,dintre modelele existente atat in vest cat si dc nu in est,cam tot 48 bucati plus 48 IAR-99 B SoiM(remotorizat). luate de preferinta, multirolurile ,ar fi bine cu contract de off-set cu transfer de tehnologie si asamblare in Romania, in special motoarele(fabricate sub licentza).

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: