Geopolitica

“Obiecte balistice”… prietene au fost lansate din Marea Mediterana

Deveselu by STOPS

Deveselu by STOPS

Minunata caricatura! Sursa: Militar Infomondo. Asa. Acum, ca ne-am deveselit un pic… sa vedem ce si cum.

Rusii au detectat doua lansari de “obiecte balistice” la ora 06.16 GMT din Mediterana pe radarul de la Armavir, drept pentru care Shoigu l-a informat pe Putin.

Pentagonul si MoD-urile francejilor si englejilor, precum si comandatura israeliana au dat-o pe abureli.

“The Defense Ministry cannot confirm these media reports. This is all I can say,” – grait-a comunicatorul militar oficial francej.

Ceva mai indarapt pe ceas, s-a recunoscut: cele doua “obiecte balistice” au fost lansate in cadrul unui exercitiu comun israeliano-american – conform unui oficial de la Tel Aviv.

“The launches we’re talking about were a test of the Anchor target missile that is used for testing our missile defense system,”

Testul a fost minunat, iar radarele israeliene au urmarit cu succes tintele, a mai precizat oficialul israelian.

Sursa: RIA Novosti

“Ne” pregatim, este?

 

– Iulian Iamandi –

8 Comments

 • Riscanta miscarea, teoretic rusii ar fi trebuit anuntati de chestia asta. Declaratiile lui Antonov din seara asta nu par a fi prea impaciutoare. Se pare ca rachetele aveau o traiectorie initiala ce ar fi putut ameninta teritoriul rusesc, cel putin conform declaratiilor lui Anatoli Antonov, ceea ce a condus la putina agitatie – trecerea trupelor in stare de alerta, telefon la sefu Putin etc.

  Se pare ca rusii s-au burzulit putin ca n-au fost anuntati in prealabil si ca mai apoi au fost luati cu “n-am fost noi” de toata lumea, in declaratia lui Antonov transmitandu-le SUA si aliatilor “sa nu se joace cu focul”.

   • Ce pot si stiu e alta discutie, dar e riscant sa lansezi rachete precum Silver Sparrow (simuleaza traiectoriile rachetelor balistice cu raza lunga de actiune) prin preajma fara sa anunti in prealabil. Mai ales in conditiile de acum din mediterana.

  • Daca-i asa atunci sunt iresponsabili. In 1995 o racheta meteorologica norvegiana a fost luata drept vector balistic, Rusia a pus in stare de alerta cateva Satane si am fost pe marginea prapastiei! Si daca nu se abtineau nu mai exista nici acest admirabil blog si nici noi pe aicea sa ne dam cu parerea.

   • Mon cher,nu e vorba de abstinenta.Puterile nucleare au scris in doctrina si varat cu pickamerukl in capul unor foarte atent selectati ofiteri urmatoarea chestie:raspunsul nu are loc la momentul detectiei,ci la momentul impactului.

    • Da mon cher. Asa-i. Asta daca nu era vorba de Eltsin care a fost sculat din somn dupa o betie strasnica. Si el era comandantul suprem. Si nici un ofiter din lume (oricat de atent selectat si indoctrinat) nu face abstractie de asta chiar daca are capul ciocanit de Woddy cu doctrina aia

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: