Geopolitica

O stire mai a dracu’ decat aia cu Il-20 care se dau hutza pe langa noi

Tupolev Tu-22M3

Tupolev Tu-22M3

Am găsit pe siteurile recomandate de prietenii bulgari cunoscuţi de colegul Marius la Linköping, cu ocazia Aerospace Forum Sweden 2012 (click aici pentru articolele şi galeriile cu poze de la eveniment) cum că vecinii şi fraţii noştri întru sărăcie sunt foarte ocupaţi cu ridicatul de MiG-uri 29 în misiuni de speriat urşi – eh, Il-20 meşter în ELINT…

N-am să dezvolt treaba asta. Ştirea fiind alta, lipesc doar un citat de pe Aeropress:

Between two and 10 times a week off duty Air Force fighters for Bulgaria for the support of Russian aircraft over the Black Sea. This newspaper reported , “Now.”

The activity of Russian military aircraft over the Black Sea has increased seriously this year and this is why more and more Bulgarian MiG-29 taking off in alarm. Aircraft, including machinery for radio reconnaissance Il-20M, do not violate the Bulgarian airspace, but fly near and parallel to it.

This was confirmed on Saturday by the Minister of Defense, Angel Naydenov, who told Radio “Darik” said that almost every day there off duty pair of fighters who protect our air space for flights of Russian aircraft air along our border.

Apropos… glumind cu Marius că bulgarii îşi vor epuiza resursa la MiG-uri dacă se mai joacă ruşii mult pe lângă ei, colegul şi-a amintit că a văzut recent o ştire cum că bulgarii vor fi, cam de la anul, cu avioane greceşti dotate cu girofar patrulând peste plantaţiile de castraveţi.

Dar să lăsăm treaba asta.

De fapt, nu. Să lipesc o poză măcar şi cu bulgarii:

MiG-29 bulgar

MiG-29 bulgar

Aşa. Acum, să aprindem ştirea aia a dracu’:

Din 2016… ficaţii noştri se vor afla mai la îndemâna vecinilor şi prietenilor noştri ruşi, care vor trimite înapoi în Crimeea prietenoasele bombardiere supersonice Tupolev Tu-22M3.

Anunţul a fost făcut de către ministrul rus al Apărării.

O poză cu domnul menţionat:

Sergay Şoigu

Sergay Şoigu

Portavionul Crimeea va găzdui începând cu viitorul nu prea îndepărtat şi alte păsări ruseşti: Su-27, Tu-142 ASW, Il-38 ASW, Ka-27, Ka-29.

Bine, ei sunt şi optimişti – n-au auzit de IAR-99 Şoim!

Lăsând gluma, Rusia redobândeşte avantajul strategic în regiune prin ocupare politicoasă a portavionului Crimeea – ca răspuns la încăpăţânarea NATO de a înconjura această ţară cu zone destinate apărării antirachetă.

Dracu i-a pus pe ăştia, membrii NATO, să zgândăre ursul aflat în hibernare?

Apropos de mâncat undeva, a scăzut timpul de reacţie necesar nouă. Nu?

Sursa: Military Informant

 

– Iulian Iamandi –

9 Comments

  • Cica grecaletii vor veni peste Bulgaria din vara asta… Dar si mai interesant e ca si MiG-urile noastre ar fi fost invitate sa faca politie aeriana prin vecini.

    Inca mai caut o confirmare pentru ultima faza 🙂

  • Iar vrei sa ne sperii cu bau-bau-ul rusesc ? 🙂
    Dar aflu cum Coreea de Sud a dat comanda oficiala de 40 bucati F-35.
    Si cica se lasa si cu OFFSET 🙂 🙂

  • Din comentarii, nu numai cele de fata, reiese neputinta si durerea romanilor, si mai ales a armatei romane, de a achizitiona, de a produce si poate, de a vinde echipamente de lupta moderne. Suntem lasati fara nici o aparare, poporul a fost imbrobodit de politicieni versati si mafioti si de cozile lor de topor care tot scriu articole numai si numai despre alegeri, ca ramai perplex, creaturile astea ar vrea sa fie alegeri luna de luna, e ceva nemaiintalnit. Toti vor bani si averi, vile la munte si la mare, sau in strinatate. Nu-i duce mintea ca noi putem sa fim atacati oricand, nu stim, doar speram ca NATO ne v-a lua apararea. Probabil se gandesc ca vor fugii in strainatate si vor scapa. Cred ca nu vor scapa, acolo se v-a ataca cu bomba atomica, iar daca raman in tara, vor fi jefuiti si omorati de catre prietenii nostrii de la est. Ce s-a intamplat o sa se mai intample!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: