Armata Romana

O delegatia Nurol Makina va veni in Romania pentru a negocia producerea de vehicule blindate

Nurol Makina NMS 4×4

O delegatie a companiei Nurol Makina ar urma sa soseasca in cursul lunii noiembrie la Bucuresti pentru a discuta despre producatia de vehicule blindate in Romania.

Compania din Turcia ar fi interesata de incheierea unei intelegeri cu autoritatile romane pentru dezvoltarea unei linii de productie, care sa asambleze modelele aflate in portofoliul producatorului turc, linie care in mod evident sa produca blindate care sa intre in dotarea Armatei Romane.

Aceasta stire vine dupa ce in luna iulie 2017, Ministerul Apararii a anulat licitatia pentru dotarea cu 280 de vehicule blindate 4×4, cel mai probabil Nurol doreste sa obtina un contract care sa acopere necesarul de blindate 4×4.

In gama Nurol Makina se gasesc vehicule precum NMS 4×4, Ejder Yalcin, Ejder Toma, Ilgaz II sau Ejder Kunter, dintre acestea, vehiculul Ejder Yalcin a fost promovat intens la ultimele targuri de tehnica militara organizare in Romania.

Iar modelul Nurol Makina NMS 4×4 s-ar apropia cel mai mult de cerintele impuse de catre MApN pentru vehiculele 4×4 ce urmau sa fie achizitionate prin recent anulata licitatie.

sursa: armyrecognition.com 

– David Victor –

3 Comments

  • Banuiesc ca va fi utilizat in primul rand pentru cercetare/actiuni FOS. In cazul acesta, tinand cont de relieful nostru nu ar trebui ca macar astea sa fie amfibii. Cred ca e mult mai probabil sa trebuiasca sa treaca vre-un râu decat sa se intalneasca cu DEI-uri pentru ca sper ca scopul armatei va redeveni apararea teritoriului si nu misiunile inafara si investitiile pentru dotare ar trebui indreptate in aceasta directie.

    • La standul lor din cadrul ultimului BIAS, turcii chiar ne-au povestit o intamplare cu FOS-ii lor in care masina a fost ambuscata si a supravietuit exploziei unui IED apoi operatorii au neutralizat adversarii.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: